Hopp til innhold

Utvider søket etter savnet seilbåt

Hovedredningssentralen i Sør-Norge utvider søket etter den forsvunnede seilbåten Lady Domina. Skipper Stian Abrahamsen fra Kristiansand og fire andre er savnet etter at båten deres skulle krysse Atlanteren.

Seilbåt savnet i Atlanteren

Stian Abrahamsen fra Kristiansand er skipper på seilbåten «Lady Domina» som krysser Atlanterhavet. På over en måned har ikke båten gitt livstegn fra seg, og pårørende til de fem om bord er nå bekymret.

Foto: Montasje: Kari Løberg Skår / NRK

Det har nå gått en måned uten at noen har hørt fra mannskapet.

Les også:

Mener det fremdeles er håp

Båten la ut med fem personer fra St. Martin i Karibia 3. mars med kurs mot Norge.

Tre nordmenn, en danske og en brite la ut på ferden, blant de er Stian Abrahamsen (29) fra Kristiansand, som er skipper på seilbåten.

Kursen skulle settes mot Orknøyene, og deretter videre til Norge. Men det har nå gått en måned uten at noen har hørt fra mannskapet.

Anders Mosteid (27) fra Akershus er en av de andre savnede nordmennene. Han skal ha opplyst sine pårørende om at turen skulle ta 14 dager, ifølge VG.

HRS mener det fortsatt er håp og har en teori om at båten kan ha lagt ut på en direkterute fra St. Martin til Ålesund, uten stopp underveis. Derfor har HRS nå utvidet leteområdet.

– Det er ikke noe nytt i saken. Men vi har utvidet letingen vest for De britiske øyene i tilfelle båten har endret kurs direkte mot Norge. Vi foretar nå kommunikasjonssøk vest for Irland og nordvest for Skottland, opplyser vakthavende redningsleder Johan
Mannsåker ved HRS til NTB.

Uaktuelt å søke med fly

Kommunikasjonssøk innebærer at HRS sender ut satellittmeldinger til fartøyer som befinner seg i det aktuelle området. Området er svært stort, og Mannsåkers kollega Hans G. Christensen opplyser til Dagbladet at det er plass til 50 nordsjøer. Dermed er søk med for eksempel fly uaktuelt, forteller han til avisen.

Portugal har det formelle ansvaret for letingen, men HRS har påtatt seg et betydelig ansvar fordi det er tre nordmenn om bord.

null
Spiller nå
Åpnet verdens største bikube 00:36
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 02 1,1 kr
Dyrest kl. 19 1,65 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 5,4 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,7 kr En vask
  • Varmeovn 1,3 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %