Hopp til innhold

Donn begjært konkurs

Spillerne varsler kamp, mens ledelsen kritiseres for inkompetanse.

Gro Ingvardsen, Donn

Kaptein Gro Ingvardsen og resten av Donn-jentene må innse at klubbens økonomiske problemer har nådd kemneren i Kristiansand. (Arkivfoto)

Foto: Sander Heggheim/NRK

Donns damelag i fotball er i dag begjært konkurs av kemneren i Kristiansand.

Skylder penger

Klubben skylder et stort beløp i forskuddstrekk og arbeidsgiveravgift. I tillegg skylder klubben flere hundre tusen i regninger, og den totale gjelden regnes å være på minst en halv million kroner.

Det vil nå bli innledet forhandlinger mellom klubben og kemneren i Kristiansand for å se om det er grunnlag for fortsatt drift av laget som spiller i toppserien for kvinner.

Dette får NRK opplyst av kemner i Kristiansand kommune, Solveig Roland Svendsberget.

Det er berammet rettsmøte mandag 4. oktober for å avgjøre om det er grunnlag for videre drift, eller om klubben slås konkurs, informerer konstituert tingrettsdommer Monica Haugedal.

- Står på til blodsmaken kjennes

Donn-kaptein Gro Ingvardsen varsler at Donn-jentene vil spille ut alle kort for at klubben skal bestå i Toppserien.

- Vi skal jobbe til blodsmaken står i munnen på oss både på og utenfor banen. Det er uaktuelt at økonomien skal ødelegge for oss, sier kaptein Gro Ingvardsen til NRK Sørlandet.

Hun mener det fortsatt er muligheter, og nekter å gi opp før den endelige dommen er avsagt. I dagene som kommer skal det jobbes med å skaffe sponsorer som kan spytte inn frisk kapital.

- Det er mye penger for en vanlig person i gata, men for flere større bedrifter som går sammen, så er det ikke så mye penger, mener lagkapteinen.

- Manglende økonomisk kompetanse

Billy Johan Olsen ble hentet inn i Donn for en uke siden for å se om det er mulig å redde klubben fra konkurs, og reagerer kraftig på hvordan klubben har vært drevet.

- Den økonomiske edrueligheten og kompetansen har vært manglende hos den daglige ledelsen. Man kunne ønske at dette hadde blitt oppdaget litt før, sier Olsen.

Han mener ledelsen sikkert har hatt et stort hjerte for klubben, men at dette ikke automatisk fører til administrative egenskaper.

- Jeg tror de har store fotballhjerter, men det er klart at dette har gått for langt, og egentlig vært håpløst lenge, mener Olsen.

Spillerne flytter sammen

I løpet av de siste dagene har trenere og resten av støtteapparatet i tur og orden sluttet i sine stillinger.

Spillerne har selv overtatt makten i klubben, og flere av spillerne har nå sagt opp leilighetene sine og flyttet sammen for å minske utgiftene.

I tillegg til det sportslige, står det også om vennskap, mener kaptein Ingvardsen.

- Vi er mer enn et fotball-lag - vi er en vennegjeng. Og venner står sammen i tykt og tynt. Dette skal vi klare sammen, sier Donn-kapteinen.

- Går trolig ikke

Selv om spillerne går sammen og vil kjempe, tror Billy Johan Olsen det vil bli vanskelig å redde klubben.

- Spillerne kommer til å kjempe frem til 4. oktober. Men når jeg er i samtaler med NFFs advokater, så er det mer med tanke på å finne gode løsninger for spillerne etter 4. oktober, sier Olsen.

Slitt lenge

Laget som i øyeblikket ligger på en 9. plass i toppserien for kvinner, har i lengre tid slitt med å få endene til å møtes. Tidlig i september fikk klubben beskjed om at kapital måtte inn umiddelbart dersom laget skulle unngå oppbud og degradering til 3. divisjon.

Klubben har forsøkt å få på plass de nødvendige midlene via blant annet sponsorhjelp og salg av klistermerker, men nå kan det virke som tiden er i ferd med å renne ut for klubben.

NB: Donn skal etter planen møte Kolbotn på bortebane lørdag. Det er foreløpig ingen ting som tyder på at kampen ikke vil gå som planlagt.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Sjimpanser på påskeeggjakt 00:55
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 02 0,87 kr
Dyrest kl. 20 1,48 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,5 kr 25 min.
  • Dusje 5,1 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,6 kr En vask
  • Varmeovn 1,2 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Feb 2023 – feb 2024
    + 6,3 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 5,5 %