Hopp til innhold

Tek sterk avstand frå «tandoori-kommentar»

Start beklagar at ein av deira tilsette kalla dommar Svein-Erik Edvartsen for «tandoori-dommar» etter eliteseriekampen mellom Start og Tromsø 3. oktober. Klubben måtte forklare seg for fotballforbundet.

Svein-Erik Edvartsen
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

– IK Start tek sterk avstand frå kommentaren som vart publisert på Facebook-sidene til Christer Paulsen, skriv klubben i sitt svar til Norges Fotballforbund.

Skreiv på Facebook

LES OGSÅ: Kalte Edvartsen «tandoori-dommer»
LES OGSÅ:
Start må forklare dommerutskjelling

Video Start beklager hets mot Edvardsen

VIDEO: Start beklager hets mot Edvardsen. Se intervju med Sveinung Hovstad, adm. dir. i Start.

Det var Christer Paulsen, som er leiar for privatmarknaden i Start, som kom med utsagnet. Les heile svarbrevet til Start under.

Paulsen skreiv følgjande på sin Facebook-profil etter uavgjort-kampen mot Tromsø:

Var fortvila over tapte poeng

« Denne tandori-dommeren må virkelig finne seg et annet yrke. Finn på noe annet og gni krydderet ut av øynene»

I ettertid har han forklart at innlegget var eit utslag av fortvilelse etter at Start tapte to poeng mot Tromsø.

Les brevet her:

Viser til deres henvendelse datert 07.10.2010.

Aller først: IK Start tar sterk avstand fra kommentaren som ble publisert på Facebook-siden til Christer Paulsen.

Da IK Start og Start Toppfotball AS (samarbeidende selskap) ble kjent med saken tirsdag 5. oktober ble det iverksatt flere tiltak.

Slik er saken håndtert:

Bakgrunnen er at Christer Paulsen på sin Facebookside kom med en kommentar knyttet til Svein-Erik Edvartsen rett i etterkant av søndagens kamp mellom Start og Tromsø. Da Paulsen ble kontaktet av en journalist tirsdag og bedt om en kommentar beklaget han umiddelbart. Dette var selvsagt en sleivete kommentar som ikke var tenkt for det offentlige rom - og som han uansett selvsagt skulle ha unngått. Han ga beskjed til oss i Start og beklaget på det sterkeste. Overfor sine venner på Facebook gjorde han det samme. Han har gjentatt dette i mediene - og har flere ganger forsøkt å få fatt i Edvartsen. Han har ringt, lagt igjen beskjed og sendt sms. I dag har han også tatt kontakt med dommersjef Rune Pedersen. Dette ønsker han å rydde opp i. Han angrer selvsagt sterkt på uttalelsen. Han sier at det eneste han ønsket å formidle var at han synes dommerens prestasjon i kampen var dårlig.

Onsdag morgen (6. oktober) sendte Paulsen en beklagelse til klubbens samarbeidspartnere (deriblant Fædrelandsvennen og Kristiansand Avis). Han skriver blant annet:

Jeg ønsker å sende denne e-posten til dere som er Start sine nærmeste og en stor del av min hverdag. Mine uttalelser på Facebook i etterkant av kampen mot Tromsø var av lav karakter, og bør følgelig ikke forekomme. Det var heller ikke ment for det offentlige rom, men på min private side. Jeg har lagt meg flat, beklaget overfor Start, og til folket via FVN. Samtidig som jeg har prøvd å ringe Edvartsen flere ganger for å rydde opp i min uttalelse.

Jeg ønsker å bli ferdig med dette, og håper og tror at dere som kjenner meg vet at jeg verken er rasist eller nedlatende mot andre mennesker. Men at dette ble skrevet i det private rom i ren frustrasjon over 2 tapte poeng – og i et forsøk på å være morsom. Det ble det selvsagt ikke. Jeg har mildt sagt hatt en bratt læringskurve i kunnskapen om sosiale medier.

Til slutt håper jeg dere vil ta imot denne beklagelsen, og håper at dette ikke ødelegger deres forhold verken til meg eller til Start.

Administrerende direktør i Start Toppfotball AS (Sveinung Hovstad) tok avstand fra uttalelsen og i intervjuer tirsdag ettermiddag og kveld understreket han at dette ikke var akseptabelt og selvsagt ikke Starts syn. Til Dagsrevyen sa han blant annet at klubben tar avstand ”fra dette på det sterkeste” (tirsdag 5. oktober).

Spillerne i Start har fått råd knyttet til bruk av Facebook og Twitter av klubbens mediesjef i forkant av årets sesong. På bakgrunn av forrige ukes hendelse ble det sendt epost til de andre ansatte med facebook-kjøreregler - umiddelbart etter at saken ble publisert på fvn.no. På dagens personalmøte ble deler av dette gjentatt.

Onsdag morgen sendte vi i Start også en epost til fotballpresident Yngve Hallén der vi forklarte hvordan saken var håndtert fra vår side. Senere samme dag fikk vi svar fra Hallén der han skriver at klubben har tatt ansvar og mener Start ”har tatt fatt i dette på ein god måte”

NFF etterspør hvilken posisjon Christer Paulsen har i klubben. Han er ansatt i samarbeidende selskap (Start Toppfotball AS) og innehar stilling som ansvarlig for bedriftsmarked i Start Toppfotball AS. Christer Paulsen er ikke medlem av klubben (IK Start).

IK Start har som NFF en klar holdning i forhold til enhver form for rasisme og føler at klubben etterlever denne politikk. Vi er vårt samfunnsansvar bevisst blant annet gjennom Start Life Support. Derfor synes vi denne saken er svært uheldig.

Samtidig mener vi det bør være rom for tilgivelse i fotballfamilien også – spesielt når den som har forårsaket dette innrømmer feilen og så inderlig ønsker å rydde opp.

Med vennlig hilsen

Sveinung Hovstad for
Start Toppfotball AS og IK Start

Kristiansand 11. oktober 2010.

null
Spiller nå
Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 15 1,62 kr
Dyrest kl. 08 2,15 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,7 kr 25 min.
  • Dusje 6,5 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %