ØIF vant drama mot Elverum

I en thriller av en håndballkamp vant ØIF Arendal til slutt 23-22 mot Elverum i Nedeneshallen onsdag kveld. Begge lags trenere fikk utvisninger i sluttminuttene.

ØIF Arendal

Elverum var det gjestende laget i onsdagens høydramatiske oppgjør i Arendal.

– Det er helt villt å vinne på denne måten, sier ØIFs Eirik Heia Pedersen til NRK etter kampen.

Utvisnings-drama

Kampen ble preget av mange utvisninger, og i sluttminuttene pådro begge lags trenere seg utvisninger, noe som førte til at lagene måtte ta ut en spiller hver.

Med 4 minutter igjen å spille fikk Elverum-trener Christian Berge to minutters utvisning for å ha stått for lenge i time-out-sonen, noe som førte til at en Elverum-spiller måtte forlate banen.

To minutter senere led ØIF-trener Leif Gautestad samme skjebne, da han påførte laget sitt en utvisning ved å ha stått for lenge på banen etter en time-out.

– Jeg ville sørge for at alle spillerne mine kom seg ut på banen igjen, sier Gautestad til sitt forsvar.

Men dommerne mente Gautestad gikk over streken, og en ØIF-spiller måtte forlate banen.

Direkte rødt

Som om ikke det var nok fikk hjemmelagets Terje Østerhus direkte rødt for å sparket bort ballen helt i sluttminuttene. Dette fører også til at han må stå over neste kamp.

– Det må vi tåle så lenge vi vinner, mener ØIF-spiller Sondre Paulsen.

Eirik Heia Pedersen, som var hjemmelagets beste i Nedeneshallen, mener poengene smaker ekstra godt når de kommer på denne måten.

– Vi kjemper og sliter til siste sekund. Det får vi betalt for, sier Pedersen til NRK etter kampslutt.

– Dommerne har ikke kontroll

Elverum-trener Christian Berge var svært opprørt over dømmingen etter dramaet som utspant seg i sluttminuttene.

– Det er fullstendig kaos. De har ikke kontroll på dømmingen, sier Berge til NRK.

Men når treneren har roet seg, sier han seg enig i at det kampen sett under ett var fortjent at poengene ble igjen i Arendal.

– Alt i alt var det fortjent at Arendal vant, sier Berge.

Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41