Hopp til innhold

Falske pokerkort beslaglagt

Politiet tror utstyret er tenkt brukt på falskspill flere steder i Norge.

Helge Breilid

Kontorsjef Helge Breilid ved Kristiansand tollregionsted med det beslaglagte utstyret, som trolig skulle brukes i det illegale spillmarkedet.

Foto: Øivind Eskedal / NRK

Tollvesenet i Kristiansand har beslaglagt 40 UV-manipulerte kortstokker, og kontaktlinser. Utstyret gjør at pokerspillere kan se motstandernes kort.

Utstyret ble beslaglagt under en rutinekontroll på Posten mandag. Kortene var på vei til en utenlandsk mann i landsdelen, skriver Fædrelandsvennen.

– Kortstokkene ser normale ut. Du kan ikke se at de er manipulert, men vi valgte å ta en nærmere titt på dem, sier kontorsjef Helge Breilid ved Kristiansand tollregionsted til NRK.

Kortene er merket med en spesiell type blekk på baksiden og er manipulert med et ultrafiolett lys. Har du på deg kontaktlinsene kan du se hvilke kort motstanderne rundt bordet har.

(Artikkel fortsetter under bildet)

Pokerutstyr til juks

Slik ser de falske kortene og kontaktlinsene ut.

Foto: Øivind Eskedal / NRK

Stort illegalt spillmarked

Tollvesenet og politiet mistenker at kortene skulle brukes i det illegale spillmarkedet i distriktet, men også for videresalg.

Det er vanskelig for politiet å forfølge saken fordi det ikke er ulovlig å importere slike kort.

– Vi får av og til opplysninger om at det finnes illegale spilleklubber i området. Vi har vært i kontakt med spillere som har tapt veldig store beløp. Her har man kanskje grunnen til det, sier Breilid.

Prisen på slike jukse-kortstokker er ifølge Fædrelandsvennen over 15 000 kroner for to sett. Med denne prisen har 40 kortstokker kostet 300 000 kroner.

– Det gjør dette til et stort beslag. Dette er første beslag Tollvesenet har gjort av denne sorten, men vi tror det illegale spillmarkedet er rimelig stort, sier Breilid.

Ville rope varsko

Det bekrefter også Leif Vagle, som leder avsnittet for organisert kriminalitet i Agder politidistrikt.

Leif Vagle

Leder av avsnittet for organisert kriminalitet i Agder politidistrikt, Leif Vagle, sier det er vanskelig å ta falskspillerne.

Foto: Liv Eva Kirkesæther / NRK

– Politiet vet om flere kafeer hvor det pågår ulovlig pokerspill. Eksakt i hvor stort omfang er vanskelig å si.

– Vi har ved tidligere anledninger aksjonert på denne type steder, men noe av utfordringen er at spillingen foregår diskré. Det spilles ikke med penger på bordet, men beløpene noteres ned, sier Vagle.

Vagle mener utstyret som nå er beslaglagt er tenkt brukt i det illegale spillmarkedet i Kristiansand. Men den store mengden utstyr gjør at han tror utstyret også skal spres.

– I og med at tollvesenet har beslaglagt så mye utstyr tror vi dette også er tenkt brukt utenfor Kristiansand. Det var derfor vi ble enige med tollvesenet om å gå ut og rope et varsko i forhold til dette, sier Vagle.

– Vil få kaffen i halsen

Helge Breilid Tollregion Sør-Norge

– Vi har vært i kontakt med spillere som har tapt veldig store beløp, sier kontorsjef Helge Breilid ved Kristiansand tollregionsted.

Foto: Per Kåre Sandbakk / NRK

Hva som vil skje med det spesielle beslaget er ennå ikke avgjort. Tollvesenet skal nå snakke med jurister for å finne ut hva som skal skje med linser og kort. Mannen som har mistet jukse-utstyret sitt er ikke blitt kontaktet.

– Når han ser oppslagene i media nå vil han nok sette kaffien i halsen. Han har tapt store penger i dette beslaget, men har sannsynligvis tjent gode penger på denne måten før, sier Helge Breilid.

Politiert mener også det ikke er usannsynlig at det har blitt kjøpt slikt falskspillerutstyr før, og at dette er i bruk i Kristiansand.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 14 1,58 kr
Dyrest kl. 20 2,56 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6,3 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %