Bonden har nå restriksjoner på gården, og ingen andre enn bonden har adgang til dyrene, forteller veterinær Bjarne Aasland i Mattilsynet.
Vet ikke hvor smitten stammer fra
Ingen vet hvordan besetningen ble smittet.
– Han har kjøpt dyr fra forskjellige steder de siste årene. Jeg har ikke kjennskap til at det er noen andre besetninger som har dette, sier Aasland.
Det er ikke lov til å selge smittede dyr eller flytte dem ut av besetningen.
Normalt sett vil salmonellaen være forbigående, men ifølge Aasland kan det også finnes kroniske smittebærere, som man må prøve å luke ut.
Kan føre til død hos mennesker
Det er ikke så vanlig med salmonella i dyrebesetninger, men i Lyngdal er 15 kyr smittet i én besetning.
Bakterien kan smitte over på mennesker og i verste fall føre til død.
Kjøttet kan i utgangspunktet spises dersom det varmes opp først.
Påkjenning for dyr og bonde
Fylkesleder for bondelaget i Vest-Agder, Birte Usland, sier salmonella er en påkjenning for både dyr og bonde.
– Det er nok en veldig tung situasjon. Det er forskjellige typer sykdom som kan ramme. Hvis det er en type som gjør at dyrene blir syke og har det vondt, så er det vondt å gå og se på. Det har en økonomisk side og en menneskelig side, sier Usland.
– Det blir lagt restriksjoner, du får ikke solgt og du får medieoppmerksomhet, så det kan være veldig, veldig krevende, sier Usland.
Mer i radiosaken: