Hopp til innhold

Fortsatt ønsket som partileder

SV-toppene i Agder mener det er bra at Audun Lysbakken tok ansvar og gikk av som minister, men Lysbakken er fortsatt ønsket som partileder.

Alf Holmelid og Audun Lysbakken

Det var riktig av Audun Lysbakken å gå av som minister, mener stortingsrepresentant Alf Holemlid (SV). Men han har fortsatt full tillit til Lysbakken og ønsker at han skal lede partiet.

Foto: NRK

I dag annonserte Lysbakken sin avgang som statsråd. SV-leder Kristin Halvorsen overtar inntil videre jobben etter Lysbakken.

  • Les alt om saken HER

Begge fylkeslederne i SV i Agder mener det var en riktig avgjørelse av Lysbakken å trekke seg. Det mener også stortingsrepresentant Alf Holmelid fra Vest-Agder SV. Men alle tre vil fortsatt ha ham som partileder.

Fylkesleder i Aust-Agder SV, Thore Wiig Andersen mener det står respekt av Lysbakkens beslutning.

– Han viser stort politisk lederskap ved å ta den beslutningen han har tatt i dag. Han tar ansvaret ut fra det som har kommet fram, og det viser stort politisk lederskap.

– Kunne han ha fortsatt som minister?

– Ut fra det han selv har lagt fram i dag, har han tatt en klok og riktig beslutning.

Fortsatt ønsket som partileder

Lysbakken skulle etter planen velges til den neste lederen i Sosialistisk Venstreparti neste helg. Nå sier Lysbakken at han stiller sin plass som fremtidig leder til disposisjon.

Thore Wiig Andersen (SV)

Fylkesleder i Aust-Agder SV, Thore Wiig Andersen, mener det var riktig av Audun Lysbakken å gå av som barne- og likestillingsminister.

Foto: sv.no

Wiig Andersen håper likevel at Lysbakken blir valgt til partileder.

– Han har sagt at han fortsatt stiller seg til disposisjon for partiet som partileder, og det håper jeg at han ønsker, sier Wiig Andersen.

Også Marie-Thérés Kolnes, fungerende leder i Vest-Agder SV, synes Lysbakkens beslutning var smart.

– Jeg synes det er en ansvarlig handling av ham. Han tar ansvar for de feil som er blitt begått i det departementet han er blitt satt til å lede.

– Du hadde ikke sett at han hadde fortsatt?

– Det vil jeg ikke uttale meg om.

– Støtter du ham fortsatt som partileder?

– Som situasjonen er akkurat nå. Men vi må avvente litt i forhold til valgkomiteen og så skal vi ha et fylkesstyremøte i morgen og så får vi diskutere saken der, sier Kolnes.

Ble overrasket

Stortingsrepresentant Alf Holmelid vil også fortsatt ha Lysbakken som leder av partiet. Han sier han ikke ventet at Lysbakken skulle gå av.

– Først ble jeg overrasket. Men det er viktig at en leder som sier han tar ansvar også tar ansvar, så sånn sett synes jeg det var en riktig avgjørelse, sier Holmelid.

– Det skaper noen utfordringer, både for Lysbakken og for partiet, men det viktigste er å ta en riktig avgjørelse og vise at man står opp for det man har vært med på.

Men den politiske stormen rundt Lysbakkens pengetildeling og hans avgang som statsråd, har ikke svekket hans tillit hos Alf Holmelid.

– Jeg synes det han nå har vært gjennom, at han har stått opp, vært åpen og svart for seg i ei tøff tid, viser at han er en leder som kan stå i vanskelige situasjoner også i framtida, sier Holmelid.

– Du er klar på at du vil ha Lysbakken som partileder?

– Nå må partiorganisasjonen få lov til å behandle dette på en ryddig og grei måte, men personlig synes jeg det.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Er bunaden din klar til 17. mai? 01:30
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 13 0,62 kr
Dyrest kl. 07 1,14 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,4 kr 25 min.
  • Dusje 3,7 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,5 kr En vask
  • Varmeovn 0,9 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Apr 2023 – apr 2024
    + 6,8 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %