Hopp til innhold

Smelte til ranerne så de stakk

76 år gamle Ruth Rasmussen fikk sitt livs sjokk da hun i dag ble forsøkt ranet like utenfor hjemmet sitt. Men hun slo tilbake og tyvene stakk tomhendt fra stedet.

Ruth Rasmussen

Da Ruth Rasmussen skulle en tur ut til postkassa ble hun angrepet av to ranere. Men de rømte fra stedet uten gullsmykkene hennes.

Foto: Svein Walstad/Aust Agder Blad

– Jeg skulle bort til postkassa med ei avis til naboen som vi bytter. Mens jeg sto med ryggen til og la den oppi, stoppet det en bil bak meg og det kom ut to damer.

– Den ene greip tak i armen min og holdt meg fast og prøvde å ta gullsmykkene jeg hadde på armen. Så slengte hun et juggelarmbånd rundt og sa: Du kan få det, så tar vi disse, forteller Ruth Rasmussen.

Ransforsøket skjedde like etter klokka 12.00 i dag, på Bossvik utenfor Risør. Rasmussen meldte fra til politiet om ransforsøket, og flere politienheter fra Telemark og Agder lette etter bilen på E18.

Ved 13.00-tida ble bilen stanset ved Bakkevann i Bamble og fem personer er pågrepet.

Grusom opplevelse

Hjemme i Bossvik er Rasmussen fremdeles ikke kommet seg over sjokket. Men hun reagerte momentant da de to kvinnene krevde å få smykkene hennes.

– Jeg skreik høyt nei, og smelte til henne over håndleddet. Så sa jeg at nå skal jeg hjem og ringe politiet, for nå har jeg tatt nummeret deres. Da slapp hun meg og så forsvant de, forteller 76-åringen.

De to kvinnene forsvant raskt fra stedet, og fikk ikke med seg noe.

– Jeg opplevde det helt grusomt! Jeg har ligget siden. Det var helt forferdelig. Det er noe man ikke tenker skal skje midt på lyse dagen. Men nå er de tatt.

I ettermiddag har Rasmussen vært nede på politistasjonen i Risør og forklart seg. Hun har også anmeldt forholdet. Men hun er redd for at episoden vil sitte i ei stund.

– Ja, jeg kommer nok til å tenke på det ja. Jeg tror ikke jeg kommer til å tørre å gå så langt på veien foreløpig. Jeg er jo blitt veldig skremt, når det skjer sånne ting midt på dagen.

– Var du redde for at de skulle skade deg?

– Ja, jeg var det også, man kan jo aldri vite. Det var en forferdelig opplevelse. Men jeg skal nok klare det, for jeg har jo familien rundt meg. Både dattera mi og svigersønnen er her, så det går nok greit, sier Rasmussen.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
NRK Forklarer: Baneheia-saken 01:05
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 14 1,05 kr
Dyrest kl. 21 1,56 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,7 kr En vask
  • Varmeovn 1,5 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %