Hopp til innhold

Hyller Hushovd med sang

I en trøblete sesong kan Thor Hushovd trøste seg med at han nå får sin egen sang som skal gis ut som CD-singel. Det er en lokal vennegjeng fra syklistens hjemfylke som står bak «Oksen fra Grimstad».

Hyller Hushovd

Johnny Sandåker (t.v.) og Kjell Robin Larsen (foran), som begge er fra Arendal, gir Thor Hushovd en musikalsk hyllest i tillegg til en pokal, som takk for mange gode opplevelser opp gjennom årene. Her får Sandåker hjelp av sine døtre Camilla (i blått) og Elina til å holde pokalen.

Foto: Lars Erik Larsen / NRK

– Denne låten er en hyllest til Thor Hushovd, sier Johnny Sandåker, som har vært med på å skrive låten.

– Ingen trøstevise

Thor Hushovd

Thor Hushovd ble fredag far til en gutt. Nå får han også sin egen sang.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Den kom i stand etter at kompisen Kjell Robin Larsen tok kontakt for et par uker siden.

– For to uker siden var dette noe som bare datt ned i hodet mitt. Jeg tok da en telefon til min gode venn Johnny Sandåker, som er en kjent trubadur i vår omgangskrets, forteller Larsen.

Også kompisene Tor Pedersen og Henning Torjussen har vært involvert i arbeidet med sangen.

Sandåker fremholder at det ikke er snakk om noen trøstevise, etter at både Tour de France og OL glapp for grimstadsyklisten.

– Dette er absolutt ikke noen trøstevise. Tanken bak dette er å fortelle hvor stolte vi fra grasrota er av det han har gjort. Thor har skapt mye glede i norske hjem de siste 10-11 årene, sier Sandåker, om sangen som også inneholder strofer om Dag Otto Lauritzen.

– Det er to ting som er fokuset her. Det ene er at Thor Hushovd ennå ikke har fått en låt. Jeg mener det er et under at det ikke har skjedd. Det andre er at vi vil prøve å forklare omverdenen hva ildskjeler og vi på grasrota kan få til hvis vi virkelig vil, sier Sandåker.

Thor Hushovd har hatt mye motgang denne sesongen. Han har brutt flere store ritt, og valgte å droppe Tour de France og OL. Men nå får han stor støtte fra en gjeng arendalitter.

VIDEO: Hør utdrag fra hyllestsangen her!

Fremføres på sykkelshow

Sangen skal synges for hovedpersonen selv når han deltar på sykkelshowet i sin hjemby Grimstad 4. august.

Da skal han også få pokal for anstrengelsene gjennom en lang karriere på sykkelsetet.

På denne vil musikkmakerne at ordførere fra hele landet skal gi sin støtte til Hushovd, så pokalen blir en hyllest fra hele landet, som takk for de mange gode opplevelsene opp gjennom årene.

– Thor gleder seg til å høre sangen

Larsen er bror til terrengsyklisten Linda Wibe Larsen, som ifølge broren har fått beskjed av Thor Hushovd om at han gleder seg til å høre sangen.

Frem til sykkelshowet skal kameratene opptre med sangen rundt omkring, slik at folk blir kjent med låten. Målet er at populariteten blir såpass stor at det blir gullplate.

– Nå er det på tide at folk kan hedre Thor Hushovd med en gullplate. Drømmen min er at jeg kan gi Thor Hushovd gullplaten og si at den er fra folket, sier Larsen.

Pengene som tjenes i forbindelse med låten skal gå til blant andre lovende idrettstalenter som sliter med å få sponsorer.

Hyller Hushovd

– Takk Thor!

Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Sjimpanser på påskeeggjakt 00:55
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 02 0,87 kr
Dyrest kl. 20 1,48 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,4 kr 25 min.
  • Dusje 3,7 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,5 kr En vask
  • Varmeovn 0,9 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Feb 2023 – feb 2024
    + 6,3 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 5,5 %