Hopp til innhold

De to mennene fra Arendal funnet i god behold

To menn fra Arendal som gikk seg vill på en fjelltur over Besseggen er funnet i god behold, skriver Agderposten.no.

– Vi har fått melding om at to menn på 22 år har gått seg vill på fjelltur ved Besseggen, opplyses det ved Gudbrandsdalen politidistrikt til agderposten.no.

Røde Kors ble bedt om å bistå i leteaksjonen og Klokken 22.35 kunne operasjonsleder i Gudbrandsdalen politidistrikt, Jørgen Berg, fortelle at de to var funnet i god behold.

- Røde Kors har nå gitt beskjed om at de har funnet de to, og at alt er bra med dem. Teltet de var i er nå tatt ned og følget er på vei nedover til Gjendesheim og i sikkerhet. Det var ganske ufyselig på fjellet nå, forteller operasjonslederen.

Mistet telefonforbindelse

Berg sa til NRK at de hadde kontroll på hvor de to guttene fra Arendal befant seg, men at de hadde mistet telefonforbindelse med dem.

– De to er ikke i noen direkte fare, men vi ønsker å få de ned fra fjellet ettersom været ikke ser ut til å bli noe bedre, sa Berg.

De var savnet i et begrenset område som politiet hadde kontroll på.

– Det ligger ingen dramatikk i dette. På grunn av mye tåke og dårlig vær har likevel politiet sendt av gårde to menn fra Røde Kors som skal lete etter mennene.

Politiet skal ha hatt sms-kontakt med mennene for en stund siden der de skrev at de var i god behold og at de hadde søkt ly i teltet sitt. De skal ha opholdt seg på den høyeste delen av fjellet, ifølge Berg.

– Vi har et håp om at de finner de to i løpet av kvelden og at de får fraktet dem ned. Mannskapet fra Røde Kors har med seg litt utstyr, blant annet mat og varme klær.

null
Spiller nå
Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 14 1,6 kr
Dyrest kl. 18 1,95 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,7 kr 25 min.
  • Dusje 6,4 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %