Hopp til innhold

Leteaksjon i Kvinesdal

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tåke gjorde det umulig å benytte redningshelikopter, men bakkemannskaper gjenopptok i morgentimene søndag letingen etter en 42 år gammel mann i Kvinesdal i Vest-Agder. Ved 12-tiden ble det også satt inn Sea King-helikopter i søk etter mannen.

– Helikopteret har akkurat kommet frem og starter søk umiddelbart, sier operasjonsleder i Agder politidistrik, Øystein Vellesen til NRK.no.

Mannen la ut på en fjelltur med kona midt på dagen lørdag. Kona gikk etter hvert tilbake til hytta på grunn av kraftig regn og fordi hun var våt.

De to skilte lag like sør for Beritshei ved 12.30-tiden, og mannen fortsatte turen alene.

Tre og en halv time senere ringte han og fortalte at han hadde gått seg vill i området ved Knaben. Deretter gikk han trolig tom for strøm på mobilen.

Dårlig vær

Røde Kors og fem politipatruljer lette etter ham lørdag kveld. Været ble etter hvert dårlig og letingen ble innstilt. Planen var å gjenoppta søket søndag morgen med helikopter.

– Det ligger tåke i området, og det er derfor ikke mulig å ta i bruk helikopteret. Slik været ser ut nå, ligger det an til en bedring ved 11-tiden søndag, opplyser vakthavende redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Bakkesøket ble imidlertid satt i gang med full innsats ved dagslys søndag morgen, med mellom 50 og 70 letemannskaper, inkludert ekvipasjer fra Norske Redningshunder og politi. Sivilforsvaret, Røde Kors og roverspeidere.

Vanskelig område

Leteområdet er relativt stort og kupert.

– Det er krevende leteforhold for dem som er på bakken. Etter hvert som tiden går, må vi vurdere om søkeområdet skal utvides, sier Åmlid.

Søndag morgen skulle mannskapene konsentrere seg om et område fra Beritshei, som er en topp like før for Knaben, og vestover mot Håland i Fjotland.

Den savnede 42-åringen er lokalkjent i området og var iført ullundertøy og allværsjakke da han forsvant. Håpet er at han har søkt ly i en av flere jakthytter i området.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Sjimpanser på påskeeggjakt 00:55
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 02 0,87 kr
Dyrest kl. 20 1,48 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,4 kr 25 min.
  • Dusje 4,3 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,5 kr En vask
  • Varmeovn 1,1 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Feb 2023 – feb 2024
    + 6,3 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 5,5 %