Dramatikk på Rally Sørland

Forhåndsfavoritten Mads Østberg leder NM-runden Rally Sørland etter første dag, men hvem som kommer bak har det vært mye forrvirring rundt. To personer ligger også på sykehus etter ei utforkjøring fredag kveld.

Mads Østberg

24 år gamle Mads Østberg leder Rally Sørland etter første dag. I dag skal førerne gjennom sju nye prøver.

Mads Østberg kom til Sørlandet rett fra Rally Argentina, der han tok en tredjeplass i WRC-sirkuset forrige helg. Han vant også den forrige VM-runden i Portugal.

Ford-føreren vant Rally Sørland i fjor og er forhåndsfavoritt også i år, men da han torsdag skulle testkjøre løypa havnet han i grøfta.

Bilen hans tålte tydeligvis grøfteturen, for 24-åringen tok ledelsen fra start fredag og vant den første fartsprøven med 4,9 sekunders margin til Sveinung Bieltvedt og 9 sekunders margin til Svein Frustøl og Anders Grøndal.

Tøff konkurranse fra Frustøl

På SS2 fikk Østberg imidlertid tøff konkurranse fra Svein Frustøl fra Songdalen, som slo Østberg med hele 22 sekunder.

Svein Frustøl

Svein Frustøl ligger på 2. plass i Rally Sørland 8,2 sekunder bak Østberg.

Men Østberg tok igjen teten etter fartsprøve tre og ligger 51,3 sekunder foran Pål Try fra Søgne og 51,5 sekunder foran Sveinung Bieltvedt etter første dag. Svein Frustøl ligger på 7. plass, 1 minutt og 50 sekunder bak.

Men det ble mye kaos rundt tidene fredag, og da deltakerne kjørte hver til seg fredag kveld, var det hjemmefavoritt Svein Frustøl som lå øverst på resultatlistene.

Rally Sørland fortsetter i dag med sju etapper. Løpet har målgang på Jåbekk Industriområde klokka 16.20. Der kjøres også siste fartsetappe spesielt tilrettelagt for publikum.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokka 23.20 søndag.

Alvorlig skadd i utforkjøring

Løpet ble sterkt forsinket på grunn av ei ulykke på den andre av de tre fartsetappene. Det var to biler som kjørte av veien på samme sted. Fører og kartleser i den ene bilen ble sendt til sykehus, mens de to i den andre bilen ble sendt til legevakta for en sjekk.

Ulykka skjedde ved Hævåker mellom Tråne og Tånevik.

– Det tok fyr i begge bilene, men brannen ble raskt slukket. Det var til sammen fire personer i bilene, og de første meldingene gikk ut på at en av dem var kritisk skadd, men dette ble senere nedgradert til alvorlig, sier operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt.

Sørlandet sykehus opplyser til NRK.no lørdag formiddag at de to er under behandling og at tilstanden deres er stabil.