Hopp til innhold

– Ikke holdbart i 2013

I Nord-Troms frykter de for konsekvensene når Kvænangsfjellet er stengt i lange perioder. – Vi skulle ønske noe kunne blitt gjort, sier politiet.

Kvænangen, Nord-Troms

Politikerne i Nord-Troms krever bedre vei.

E6 over Kvænangsfjellet er hovedferdsåren gjennom Troms, men i januar var veien stengt i lange perioder.

Snødrev og skredfare skapte store problemer i hele fylket, og nå krever lokalbefolkninga i Nord-Troms at det settes i gang tiltak for å bedre forholdene.

– Det er jo den eneste veien vi har, sier ordfører Lidvart Jakobsen (Ap) i Nordreisa kommune.

– Det er ikke holdbart at det er slik i 2013.

(Artikkelen fortsetter under)

ordfører nordreisa

Ordfører Lidvart Jakobsen er ikke fornøyd med situasjonen på Kvænangsfjellet.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

Krever kortsiktige tiltak

Når veien er stengt, isoleres både Kvænangen og flere andre bebyggelser i Nord-Troms. Det gjør at både innbyggerne og politikerne frykter for konsekvensene om veien skulle være stengt.

– Nå må det først iverksettes kortsiktige tiltak som gir mer forutsigbarhet, sier ordfører Jan Helge Jensen (Kystpartiet) i Kvænangen kommune.

Politiet bekymret

Også politiet er bekymret. Dersom veien er stengt og det skulle skje en ulykke på den andre siden, ville politiet ha store problemer med å komme seg til ulykkesstedet.

– Det er aldri tilfredsstillende at europaveien stenges så ofte som den har har blitt stengt de siste årene. Vi skulle selvfølgelig ønske at noe kunne blitt gjort, sier regionlensmann Dag Roar Stangeland i Nord-Troms.

  • Se hele reportasjen øverst i artikkelen!