Hopp til innhold

Fylkesråd går av

Kari-Anne Opsal, fylkesråd for næring i Troms, slutter.

Kari Anne Opsal

Kari-Anne Opsal trekker seg som fylkesråd.

Foto: Gunn-Mari Eliseussen / NRK

Fylkesråd for næring i Troms, Kari-Anne Opsal fra Arbeiderpartiet, går av.

Det er personlige forhold som gjør at hun trekker seg, får NRK opplyst.

- Tiden som fylkesråd har vært både spennende og lærerik, og med mange utfordringer. Som fylkesråd er jeg glad for at jeg har satt mine fotavtrykk både gjennom fremleggelsen av en innovativ petroleumsstrategi for Troms, en reiselivsstrategi hvor vi ønsker å sette en ny agenda samt at det arbeides med en fremtidsrettet havbruksstrategi. Det å være fylkesråd er å samarbeide med mange parter, og ikke noe man gjør alene. Det kommer jeg til å savne, samtidig som jeg må erkjenne at jeg har pendlet til Tromsø halve livet til minstegutten, og akkurat den biten vil jeg ikke savne, sier Opsal i ei pressemelding.

Fylkesrådslederen beklager

Opsal, som bor i Harstad, har også vært fylkesråd for samferdsel, og har før arbeidet i den politiske ledelse i Fiskeridepartementet.

– Det er med beklagelse jeg har mottatt ønsket fra Opsal om å fratre som fylkesråd, men samtidig vil jeg uttrykke stor forståelse for hennes egen beslutning. Det å ha pendlet mellom Harstad og Tromsø i fire år, samtidig som man har små barn, er en krevende situasjon. Derfor ønsker jeg å takke Kari-Anne for den innsatsen og det engasjementet hun har lagt ned i tiden som fylkesråd, sier fylkesrådsleder Pia Svensgaard (Ap) i ei pressemelding.

Ørnebakk overtar

Ny fylkesråd for næring i Troms blir Willy Ørnebakk fra Storfjord. Han har lang politisk erfaring fra blant annet Sametinget.

Ørnebakk er nå også leder av rovviltnemnda for Troms og Finnmark.

Før jul trakk han seg som kandidat til vervet som sametingspresident for Arbeiderpartiet.