Hopp til innhold

Tente på ekskjæresten

- Men det var bare for å skremme, hevdet 20-åringen da rettssaken mot han startet i dag.

Brann
Foto: Borgen, Ørn E. / SCANPIX

Det var en natt i mai i fjor at i den sjalu mannen dyttet ekskjæresten ned i en stol og helte bensin over lårene hennes.

Det er uklart om han bare laget gnister med lighteren sin eller tente den, men resultatet var uansett at bensinen tok fyr.

Jenta, den gang bare 16 år gammel, fikk annen- og tredjegradsforbrenninger på lårene og rumpa, og sliter fortsatt med store smerter.

I dag startet rettssaken mot mannen. Aktor Tove Wulff la ned påstand om ett års ubetinget fengsel og at mannen måtte 100.000 kroner i ertsatning til jenta.

- Bare for å skremme

I sin forklaring nektet mannen straffskyld for den dramatiske brannen.

- Han har erklært seg uskyldig fordi han ikke står inne for skadeomfanget. Han mener det lå utenfor det han kunne se av situasjonen, sier Stein Rønning som er forsvareren til den nå 20 år gamle tiltalte mannen fra Vardø.

20-åringen fra Vardø innrømte imidlertid og ha helt bensin på ekskjæresten og laget gnister med en lighter.

- Men det var bare for å skremme, hevdet 20-åringen som er tiltalt for uaktsom legemsbeskadigelse.

- Grovt

Aktor Tove Wulff Nilsen sier at påtalemyndigheten ser svært alvorlig på denne saken. I retten i dag forsøkte hun å bevise at 20-åringen virkelig hadde til hensikt å sette fyr på ekskjæresten.

- Handlingen er veldig grov, skadepotensialet er veldig stort og jente kunne fått langt større skader en hun endte opp med, sier Wulff.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark