Hopp til innhold

Vil anmelde Helga Pedersen

Greenpeace aksjonerer mot russisk fartøy i Kirkenes.

Greenpeace aksjonerer mot Antares i kirkenes
Foto: Martin Norman

Det russisk fartøyet Antares, som er grundig dokumentert for tyvfiske, ligger og losser fangst i Kirkenes i dag. Greenpeace reagerer og varsler tiltak.

Aksjonerer

- Vi skal være tilstede, og vi skal fortelle hva vi mener. Og så får vi se om de stopper eller ikke, sier leder i Greenpeace i Norge, Truls Gulowsen

- Dette er et fartøy som er grundog dokumentert som piratfartøy av norske myndigheter. Fiskeridirektoratet har skrevet en 29 sider lang rapport som dokumenterer at i sommeren 2006 stjal fatøyet minst 150 tonn torsk fra Barentshavet, og levert det svart til Nederland, sier Gulowsen, og legger til:

- Den type overtredelser skal føre til at fartløy føres på svartelista og nektes adgang til norsk økonomisk sone, norske havner og norsk territorium.

Greenpeace
Foto: Martin Norman

- Pinlig

Gulowsen mener fiskeriminister Helga Pedersen ikke gjør jobben sin i saker som denne.

- Det er flaut og pinlig at Helga Pedersen ikke tør å svarteliste dokumenterte russiske piratfartøyer på lik linje med øvrige internasjonale pirater som har begått ulovligheter i samme tidsperiode.

- Vi opplever det som en tjenesteforsømmelse fra Helga Pedersen sin side.

Piratbåt

Russiske fiskepirater losser fangst i Kirkenes

Foto: Martin Norman

Anmelder

I dag er en liten gruppe fra Greenpeace i Kirkenes for å dokumentere hva som skjer. Sannsynligvis vil de levere en anmeldelse på Helga Pedersen seinere i dag.

- Vår plan er å fortsette dokumentasjonen på at piratfartøyet Antares får service i Kirkenes, vurdere dokumentasjonen og sannsynligvis levere en anmeldelse for tjenesteunnlatelse på Helga Pedersen i ettermiddag.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark