Hopp til innhold

Overraskende liten bot

- Kun å regne som en trafikkforseelse, mener «Nemanskiys» norske agent.

Den russiske pirattråleren Nemanskiy under falskt navn
Foto: Kystvakten

- 50 tusen er ikke mye i bot. Jeg har fått en del reaksjoner fra andre i miljøet. De er svært overrasket over hvor liten boten er, og at det bare var kapteinen som har fått bot.

- Så du blir ikke svett i hendene av dette beløpet ?

- Nei overhodet ikke. I mitt miljø er dette kun å regne som en trafikkforseelse, når man ser på størrelse på beløpet.

Det sier trålerens norske agent Stein Lind Hansen i Kirkenesfirmaet Maritime Service.

Lind Hansen sier miljøet rundt ham har reagert på den lave boten.

Garanterer ikke for beløpet

Men selv om beløpet er aldri så lite så venter skipsagent Stein Lind Hansen med å garantere for beløpet til han vet at rederiet i Murmansk har sendt pengene.

- Inntil videre så har jeg gitt beskjed til politijuristen i Vadsø at jeg ikke garanterer for boten før jeg vet sikkert at rederiet i Murmansk har sendt pengene som skal dekke den.

Får ikke seilingstillatelse

I følge politiet i Vadsø kan tråleren for politiets del, dra så fort boten er betalt. Men det kan tenkes at «Nemnaskiy» bli landfast lengre.

For i følge avdelingsdirektør ved sjøfartsdirektoratets inspeksjonsavdeling, Knut Kristiansen, mangler «Nemanskiy» omtrent alt av papirer.

- Det var ingenting ombord på båten som vi kunne forholde oss til. Kapteinen la frem helt urelevante papirer for oss, papirer som ikke hadde noe med driften av skipet å gjøre i det hele tatt. Det fantes ikke noe nasjonalitetsbevis, ingenting av interesse. Vi ga beskjed om at båten måtte få papirene sine i orden. Når det har skjedd kan vi komme tilbake, og gi «Nemanskiy» seilingstillatelse.

Les også: Kapteinen vedtar boten