Hopp til innhold

Tomt for bensin i Vardø

Nå tar kommunen over bensinstasjonen.

Bensinpumpe
Foto: Storfjell, Ingar / Aftenposten

I helga var det umulig å oppdrive bensin i Vardø. Eieren av byens eneste bensinstasjon har gitt seg, noe turister som besøkte byen fikk merke i helga.

Rolf Einar Mortensen

Ordfører Rolf Einar Mortensen blir bensinforhandler for en periode.

Foto: Arbeiderpartiet

Måtte snu

En familie fra Troms ønsket å se turitattraksjonen Hamningberg ytterst på Varangerøya i helga. Men slik gikk det ikke.

- Vi hadde kjørt fra Vestre Jakobselv, og tenkte ikke i det hele tatt på at vi hadde behov for å fylle bensin før vi kom dit, selv om vi hadde lite drivstoff. Overraskelsen var stor da vi fant ut at det bare var en bensinstasjon og at den faktisk var fri for bensin. At det ikke var mulig å få tak i bensin i en by var en spesiell opplevelse, forteller Charles Lundberg.

Lundberg og familien måtte gi opp turen og snu. Allerede siden før helgen har det nemlig vært tomt for drivstoff i Vardø. Nå griper kommunen inn og overtar driften av bensinstasjonen.

- Grei løsning

For de ser nå ingen annen løsning enn å ta over byens eneste bensinstasjon etter at eieren nå har sagt opp kontrakten med Shell.

- Fra mandag morgen er Vardø kommune inntil videre. Det er ikke vanlig, men det er heller ikke vanlig at en kommune er fri for bensin. Dette er en løsning som er grei inntil videre til Shell har skaffet en ny forhandler, sier ordfører Rolf Einar Mortensen.

-Vi vet at det har vært turister som har måtte overnatte fordi de ikke kommer seg videre og slik kan vi ikke ha det, legger han til.

Har skjedd tidligere

Det er heller ikke første gang det har vært tomt for drivstoff på Shellstasjonen i Vardø det siste halvåret Eieren sier til NRK at han gir seg fordi det ikke har vært lønnsomt å drive stasjonen Det er i enighet med Shell og kommunen at mannen nå gir fra seg pumpene.

- At dette skjer midt i turistsesongen i en by i Norge er litt merkelig. Vi fikk en slags følelse av å komme til et østblokkland, forteller Lundberg.