Hopp til innhold

Vekter knivtruet av onanist

Væpnet politiaksjon på kjøpesenter torsdag formiddag.

Politi

Flere politipatruljer ble tilkalt. Her blir vekteren avhørt.

Foto: Jan Riise Pedersen / NRK

I 11-tiden torsdag rykket bevæpnet politi ut etter at en vekter var blitt truet med kniv av en mann på kjøpesenteret Jekta på Langnes i Tromsø.

- Hisset seg opp

Senterleder Laila Myrvang ved Jekta Storsenter forteller at en vekter var blitt oppringt av ansatte fra en av klesbutikkene på senteret om at en onanist var i prøverommet. Da vekteren kom til butikken tok han kontakt med vedkommede og ba han holde seg i ro mens vekteren kontaktet politiet.

- Personen hisset seg opp og forlot butikken. Vekteren fulgte etter vedkommende til utgangen i andre etasje på senteret. På vei ut knuser mannen et oppbevaringsskap. Han trekker kniv, snur seg, og løper etter vekteren inn i senteret med kniven hevet. Vekteren trekker seg unna, mannen stopper opp går ut utgangen. Vekteren følger så etter vedkommende på god avstand, men da han igjen blir observert snur vedkommende seg og springer etter vekteren igjen, forteller Myrvang.

En annen ansatt senteret, som holdt øye med denne personen, ble også vitne til at vedkommende trakk kniv og løp etter ansatte, forteller Myrvang.

- Vedkommende gikk så mot kjøpesenteret Farmen. Vekteren fulgte etter mannen i bil mens han snakket med politiet. Vedkommende gikk inn på Farmen, men da han observerte vekter igjen, sprang han etter bilen til Statoil. Han gikk så tilbake til Farmen igjen, og der ble han pågrepet av bevæpnet politi, sier senterlederen.

Håvard Hotvedt

Håvard Hotvedt var vitne.

Foto: Jan Riise Pedersen / NRK

Kanskje utilregnelig

- Vi rykket raskt ut og pågrep mannen, sier operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Arild Paulsen til NRK.

Ingen personer ble skadd, og mannen er brakt til politistasjonen i Tromsø der han skal avhøres.

- Vi vurderer nå om gjerningsmannen trenger legehjelp, og om han er strafferettslig tilregnelig, sier operasjonslederen.

- Ubehagelig

Håvard Hotvedt var en av vitnene til politiaksjonen.

- Det var en ubehagelig opplevelse, og jeg er glad vedkommede ble arrestert, sier han.

Leder ved Jekta Storsenter, Laila Myrvang, berømmer jobben som vekteren gjorde.

- Vekteren har gjort en veldig god jobb og jeg må berømme han for det. Vekteren som var på jobb da dette skjedde er en svært erfaren vekter, og er veldig flink til å takle ulike episoder. Har hatt samtaler med alle de involverte, og det går etter forholdene bra med dem, men det er klart at dette er en episode som har satt en støkk i oss alle, sier Myrvang.

Les også: Resultatløs jakt etter blottere

Flere nyheter fra Troms og Finnmark