Hopp til innhold

Hellbillies-vokalist falt av scenen

Hellbillies-vokalist Aslag Haugen knakk begge håndledd etter at han ramla av scenen Skippagurra.

Aslag Haugen på scenen

Hellbillies-vokalist Aslag Haugen på scenen.

Foto: Raymond Hildonen

Hellbilles-vokalist Aslag Haugen ble alvorlig skadet etter at han falt av scenen under en konsert under Skiippagurra-festivalen. Haugen skal senere ha blitt sendt til Kirkenes sykehus i ambulanse.

Ifølge Hellbillies-manager Kjell-Ove Torkildsen har Haugen knekt begge håndledd, og ligger nå på sykehuset i Kirkenes for videre utredning og behandling.

– Personskaden ble såpass alvorlig at det er naturlig at årsaken blir etterforsket, sier bandets manager Kjell-Ove Torkildsen til NTB, og forteller at bandet vurderer å politianmelde festivalen.

Politiet undersøker saken

Politiet skal nå undersøke saken nærmere. Det er vanlig at politiet og arbeidstilsynet ser nærmere på arbeidsulykker av en slik karakter.

- Vi er blitt informert om saken, og vil gjøre undersøkelser i forhold til hvordan scenen er befattet og sjekke hvem som er ansvarlig rundt arrangementet. Så må vi ta en vurdering om noe straffbart har skjedd, sier operasjonsleder Tarjei Sirma-Tellefsen i Øst-Finnmark

Kritisk til sikring

Torkildsen var ikke tilstede under gårsdagens konsert i Skippagurra, men er kritisk til sikringen av festivalscenen.

- Han skulle bare bak og skifte gitar. Etter de opplysninger jeg har fått, har ikke scenen vært forsvarlig sikret, der skal det ikke ha vært noe rekkverk (les mer om saken underbildet).

backstage skiippagurrafestivalen

Det var her Hellbillies-vokalist Aslag Haugan falt. Manager Kjell-Ove Torkildsen er kritisk til sikringen.

Foto: Marita Evjen / NRK

Vokalisten kommer nok ikke til å stå på scenen i nærmeste framtid, og måtte avlyse konserten på Buktafestivalen. Manageren mener Haugen ramlet ned 1,7 meter rett ned, bak scenen.

- De holder på å utrede ham nå, jeg synes dette er svært trist, sier Torkildsen.

- Et uhell

Festivalmanager Øyvind Stangnes sier til NRK at det var et leit uhell.

- Vi kan bekrefte at det har vært et fall fra scenen, og vi e veldig lei oss for det. Hvis det er noen forskrifter vi ikke har fulgt, så skal vi selvsagt rette oss etter det. Det er synd for alle de andre festivalene som hadde booket dem, men det var et uhell og en tilfeldighet som forårsaket dette. Vi skal i ettertid se om det er noe vi kunnet gjort noe annerledes eller bedre.

Saken oppdateres...

Send oss dine bilder!

Flere nyheter fra Troms og Finnmark