Hopp til innhold

Ap og Frp i fraflyttingsdisput

Roger Ingebrigtsen (DnA): - Frp vil avvfolke landsdelen. Per-Willy Amundsen (Frp): - Det har Ap selv gjort.

Politisk uenige
Foto: NRK/Scanpix

- En regjering der Fremskrittspartiet deltar vil føre til økt fraflytting fra Nord-Norge, mener leder av Tromsø Arbeiderparti Roger Ingebrigtsen.

Han mener Frp vil bruke mindre penger på offentlig sektor og bønder i landsdelen, noe som vil føre til et befolkningsras sørover.

- En tung offentlig sektor har ført til at man har klart å opprettholde såpass mye bosetting i Nord-Norge. Tar man bort de spesieltiltakene for landsdelen, så vil man virkelig få et befolkningsras i Nord-Norge, framholder Ingebrigtsen.

Han får støtte fra partisekreter Raymond Johansen (DnA).

- Fremskrittspartiet i regjering vil bli spesielt dramatisk for Nord-Norge. De vil ha 50 milliarder i skattelette. Noen steder må disse pengene taes fra og det blir høyere egenandeler og mer uttrygge arbeidsplasser for offentlig ansatte. Det synes jeg Fremskrittspartiet skal fortelle folket i nord.

- Ap har selv avfolket landsdelen

Begge Arbeiderpartipolitikerne mener landsdelen må forberede seg på kutt i landbrukssubsidier, mindre til vei og mindre penger til nordnorske kommuner.

Fremskrittspartiets representant for Troms, Per-Willy Amundsen, ler av påstandene.

- Det er jo ikke vi som har sittet i regjering og sørget for at folk flytter, det har Arbeiderpartiet gjort selv, framholder han.

Kutter ikke i arbeidsplasser

Amundsen vedgår at Fremskrittspartiet vil gjøre kutt i det offentlige og privatisere offentlige tjenester.

- Våre kutt handler om å effektivisere offentlig sektor, men det betyr ikke det samme som at arbeidsplassene forsvinner. Det betyr at det bare blir andre som skal utføre dem, påpeker han.

Hva mener du? Si din mening!

Flere nyheter fra Troms og Finnmark