Hopp til innhold

Får ikke anmelde skyting på ungdom

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ble skutt på med luftgevær på konfirmasjonsleir.

Menigheten i Vadsø får ikke anmeldt skyteepisoden under helgas konfirmasjonsleir i Vestre Jakobselv, til tross for at de hadde ansvaret for konfirmantene.

Bygget konfimantene sov i ble natt til lørdag ble beskutt med luftgevær. En av konfirmantene ble truffet, men ble ikke skadd.

Får ikke anmelde

Prost i Varanger, Stein Ovesen, synes det er merkelig at de som arrangør ikke får anmelde saken til politiet:

- Det er jo litt pussig at vi som arrangør ikke har anledning til å anmelde noe, sier Ovesen.

Natt til lørdag ble skremmende for konfirmantene fra Vadsø, som var på konfirmasjonsleir i Vestre Jakobselv.

Begynte å blø

Halv tre på natta ble ungdommene vekket av kinaputter som smalt utenfor Ungdomssenteret, hvor konfirmasjonsleiren hadde base.

Konfirmantene Arina Onisjenko og Solveig Hofseth forteller.

– Det var en gutt som ble skutt med gasspistol eller luftpistol, eller softgun, sier Hofseth.

– På tre plasser, og det begynte å blø av sårene, sier Onisjenko.

– Hvordan opplevde dere det da?

– Vi hørte at noen løp rundt og at det ble sprengt kinaputter utenfor. Så fikk vi beskjed av vaktene at om å holde oss inne, og lukke vinduene, forteller Onisjenko.

– Over alle grenser

Prost Stein Ovesen har aldri opplevd lignende episoder på konfirmasjonsleire før, selv om det ofte er noe turbulens når mange ungdommer samles.

– Akkurat dette har jeg aldri opplevd, selv om det har vært episoder med bølling og lignende før også. Men denne hendelsen går langt over alle grenser, og må sies å være helt uakseptabel, sier Ovesen.

Mange ble redde

Skyteepisoden var skremmende for konfirmantene og mange ble redde, forteller Arina og Solveig.

– Ja, vi ble jo redd da vi hørte at noen var blitt skutt i brystet, og vi hørte litt roping, sier Hofseth.

– Det var noen vinduer som fikk sprekker etter de hadde vært og skutt der, og selvfølgelig ble noen redde og gjemte seg under dyna og sånt, forteller Onisjenko.

Derfor var det mange kom hjem søvnløs og utslitt, etter helga på konfirmasjonsleir.

– Jeg sovnet i 03-tiden, men våknet igjen i 06-tia for jeg tenkte veldig mye på det i drømmen, og jeg var litt redd ja, innrømmer Onisjenko.

Ikke fornærmet part

Hendelsen ble varslet til politiet lørdag formiddag. Men Vadsø menighet som hadde ansvaret for ungdommene på konfirmasjonsleiren anses ikke som fornærmet i saken, og kan derfor ikke anmelde saken til politiet.

Bygget konfirmasjonsleiren holdt til i fikk også skader som følge av skytinga, nå håper prost Stein Ovesen at eieren av bygget vil anmelde saken slik at de skyldige blir straffet.

– Vi har oppfordret han som ble truffet og foreldrene til å ta affære. Men heldigvis, om man kan si det sånn, ble det skade også på bygget. Så da regner jeg med at eieren vil anmelde forholdet til politiet, avslutter prost Stein Ovesen.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark