Hopp til innhold

Vil elektrifisere Alta

Høyre vil ha 30 ladestasjoner og gratis parkering i byen.

El-bil

El-bil fyller elektrisitet. (Illustrasjon)

Foto: Helga Tunheim / NRK

Leder i Alta Høyre, Arnt ivar Pedersen, vil at Alta skal gå foran med fokus på miljøvennlig kjøring, og foreslår nå en millionsatsing på ladestasjoner til el-biler, skriver altaposten.no .

– I første omgang bør Alta kommune etablere ladestasjoner og gi gratis parkering for alle som benytter el-bil. Etter vår oppfatning bør det være mulig å etablere 30 ladestasjoner i løpet av kort tid på kommunale parkeringsplasser og andre sentrale steder i ulike deler av Alta by.

Ikke langt fra gratis

Men en slik satsing er ikke gratis, og heldigvis tilbyr staten å skyte inn opp til 30.000 kroner per ladepunkt - og det tilsvarer omtrent kostnaden ved å bygge ut det samme punktet.

I følge avisen vil Alta kommune måtte ut med omtrent en million kroner for å komme i mål med en slik satsing.

Gratis parkering

Samtidig vil man tape litt penger på lang sikt, for Pedersen foreslår også gratis parkering for el-biler. Det tror han vil stimulere til at flere skaffer seg en slik doning. Han tror også det vil være viktig å plassere ladestasjoner der folk faktisk parkerer.

– Samtidig bør det være god kapasitet på ladestasjonene. Avstandene er lange i nord og vi må få en infrastruktur på plass slik at ingen behøver å frykte flatt batteri, sier Høyre-politikeren.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark