Hopp til innhold

Bøter, refs og krigsadvokat

En offiser må slutte, tre får refs og bot, og to saker er enda ikke avgjort etter skandalefesten på Garnisonen i Sør-Varanger (GSV).

Garnisonen i Sør-Varanger (GSV)

Garnisonen i Sør-Varanger (GSV), hvor den mye omtalte jegerfesten fant sted.

Foto: Torgeir Haugaard/Forsvaret

En av offiserene som deltok i den mye omtalte maskeradefesten ved Garnisonen i Sør-Varanger (GSV) i begynnelsen av november , får ikke fortsette i jobben.

– Vedkommende vil avslutte sin kontrakt når den utløper til jul. Tre personer har fått refselse i form av irettesettelse og bøter, og to saker er fortsatt til vurdering hos krigsadvokaten, sier oberstløytnant Jørn Erik Berntsen til NRK.

Hvor store bøter det er snakk om, vil ikke Berntsen gå inn på.

Hærverk

Den første helga i november gikk inn i historien som et mørkt kapittel for GSV. Den helga ble den årlige jegerfesten arrangert, et arrangement som har blitt arrangert omtrent 30 ganger tidligere.

Men denne gangen gikk det altså galt.

– Etter den såkalte tradisjonsrike jegerfesten hadde vi noen uheldige episoder. Blant annet var det en fyllekjøring, og det ble kastet endel ting på et bål, utemøbler og så videre. Dette var forhold som kan betraktes som hærverk, og det er dette vi reagerer på.

Jørn Erik Berntsen
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: NRK intervjuet garnisonssjef Jørn Erik Berntsen noen dager etter hendelsen.

Trykka stemning

Siden festen har stemningen i leiren vært trykka, sier garnisonssjefen.

– Samtidig har det vært samlende, i den forstand at de ansatte skjønner og er inneforstått med at det som skjedde ikke kan aksepteres, og at det må gjøres tiltak i forhold til det.

Som grensevakt er garnisonen avhengig av høy integritet og troverdighet, sier Berntsen, og det er derfor at denne saken blir tatt såpass alvorlig.

Strammer inn

Episoden kommer også til å få følger når det kommer til fremtidige arrangement av denne typen.

– Det er viktig å stramme inn på hvordan vi strammer inn på hvordan vi gjennomfører slike arrangement i fremtida, slik at vi unngår dette fremover.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark