Hopp til innhold

Fem fly i uka Tromsø-London i vinter

Norwegian fortsetter sine to ukentlige ruteflyginger Tromsø-London. I vinter starter også Hurtigruten tre charterflyginger i uka.

Flypassasjerer på Tromsø lufthavn
Foto: Torill Olsen / NRK

De to ukentlige flygningene til Norwegian mellom Tromsø og London har gitt hurtigruteskipene mange nye passasjerer, spesielt i vintersesongen, men Hurtigruten er likevel ikke fornøyd.

– Vi har registrert at det ikke er mange nok flyseter til en pris som matcher våre pakkepriser på fly og hurtigrutereisa, sier Ragnar Norum.

Han er kommunikasjonssjef i Hurtigruten ASA.

-Derfor kommer vi til å sette opp tre charterflygninger i vinter i tillegg til de ruteflygningene som vår samarbeidspartner Norwegian har, sier Norum.

Prøveperiode

I sommersesongen seiler hurtigruteskipene med godt belegg langs kysten. Utfordringa er å få nok passasjerer om bord i vintersesongen.
-Det er derfor vi har valgt å starte charterflygninger mellom Tromsø og London. Foreløpig snakker vi om en prøveperiode fra 26.januar til 23.februar.

Resultatet kommer til å bestemme hva vi gjør videre, men vi har store forventninger til at dette kan bli en suksess, sier Norum.

Flyene som skal brukes skal ha plass til 150 passasjerer.