Hopp til innhold

Black metal-band trues med anmeldelse av KrF

Alta KrF vurderer å anmelde bandet Troll etter at de i helga framførte låta «Drep de kristne» på Aronesrocken i Alta lørdag.

Black metal-gruppa Troll

Troll er en av Norges eksportprodukter innen norsk black metal. Nå risikerer de anmeldelse på grunn av en av sine tekster.

Foto: Skjermdump

– Kommunestyret har for Alta laget et manifest hvor det står at vi ikke skal diskriminere noen etter hudfarge, religion, seksuell legning eller etnisitet. Dersom det stemmer at bandet har sunget «Drep de kristne» på Arronesrocken , mener jeg at de har handlet i strid med manifestet - samtidig som de har gjort noe lovstridig, sier Solveig Andersen i Alta KrF til Altaposten .

KrF-politikeren legger til at en anmeldelse vil bli levert dersom Troll framførte sangen på festivalen.

Ifølge avisa gjorde black metal-bandet fra Oslo nettopp det og dedikerte den attpåtil til sognepresten i Alta.

– Saken blir tatt opp på neste styremøte, varsler Andersen og gjør det samtidig klart at festivalen i fremtiden risikerer nei fra partiet når det søker kommunal pengestøtte.

Har antikristelige tekster

Det norske black metallmiljøet har høy status internasjonalt, og selger flere plater enn de fleste andre rockeband i Norge. Troll er en av gruppene som har et internasjonalt publikum.

I tittelsporet «Drep de kristne» (Kill The Christians) fra 1996 legger Troll lite imellom.

Fraser som «Du er den vi forakter», «Jeg vil virkelig like å se deg død» og «Ødelegg deres templer og kirker med ild» er blandt ordene som blir brukt i teksten.

– Må se an konteksten

NRK har ikke lykkes i å få tak i bandet.

Bookingsjef Torgeir Ekeland mener Alta KrF overdriver og at Trolls tekster må leses for det de er.

– Bandet sier selv at ikke håper noen er så dum at de tar tekstene bokstavlig. Det befinner seg i en kontekst, forklarer Ekeland til avisa.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.