Hopp til innhold

Laila Davidsen vrakes trolig

Nominasjonsmøtet til Finnmark Høyre går trolig inn for Raymond Robertsen som sin fylkesordførerkandidat.

Robertsen og Davidsen

Valget står mellom Raymond Robertsen fra Hammerfest og Laila Davidsen fra Alta når Finnmark Høyre skal velge sin fylkesordførerkandidat lørdag. Trolig går nominasjonsmøtet for Robertsen.

Foto: Kaspar Fuglesang NRK og Finnmark Fylkeskommune

Etter det NRK kjenner til vil en gruppe med Høyre-politikere fra Hammerfest i spissen sørge for at det er Raymond Robertsen som blir partiets fylkesordførerkandidat ved fylkestingsvalget neste høst.

Dermed vil møtet kaste det opprinnelige forslaget som var Laila Davidsen fra Alta.

Davidsen, som satt på fylkestinget for Fremskrittspartiet helt frem til i sommer, lå an til å gjøre en lynkarriere i sitt nye parti. Allikevel tror politisk redaktør i Altaposten, Jarle Mjøen, at Davidsen ikke er spiselig for flere i Høyre etter de personkonfliktene hun har hatt med flere personer i sitt gamle parti, FrP.

– Det at hun skal bli en samlende samarbeidspolitiker mellom FrP og Høyre, ut fra det som har skjedd, det er vanskelig å forestille seg, sier Mjøen.

– Må bli bedre kjent

– Jeg er forberedt på at det blir diskusjoner rundt mitt kandidatur. Allikevel håper jeg de vil se det engasjementet jeg har og den viljen jeg har til å stå på for Høyre så snart de blir bedre kjent med meg, sier Laila Davidsen.

– Får jeg tillitt fra nominasjonsmøtet så skal i alle fall jeg stå på for fullt, sier hun.

Kamp mellom Hammerfest og Alta

Etter det NRK kjenner til vil det bli en kamp mellom Hammerfest og Alta om å få sin kandidat på toppen av valglista.

Det som sannsynligvis vil bli utslagsgivende er at Hammerfest har fått med seg flere av lokallagene langs kysten av fylket til å gå for Robertsen.

Gruppelederen vil ha Davidsen

Gruppeleder for Høyre på fylkestinget, Robert Gærnæ, mener imidlertid at Davidsen er rett dame for Høyre.

– Vi har hatt erfaring med Laila i tre år her på fylkestinget og synes det har vært uproblematisk. Hun er jo også medlem av fylkestinggruppa vår nå og det går kjempefint, sier han.

Men også han er forberedt på at det vil bli diskusjoner på nominasjonsmøtet.

– Det har nok sammenheng med at de ute i lokalforeningene ikke kjenner henne like godt som vi på fylkestinget gjør, sier Gærnæ.

Robert Gærnæ (H)

Gruppleder for Finnmark Høyre på fylkestinget, Robert Gærnæ.

Foto: Thor Thrane / NRK