Hopp til innhold

– Jentene opplevde dødsulykke på samme sted for ett år siden

Håndballspillerne fra Alta, som var involvert i dødsulykken i Lavangsdalen i Troms i ettermiddag, ble stående bak en dødsulykke på vei hjem fra turnering i samme område for ett år siden.

Video 349ffa7b-b8b6-46d6-b44d-aa5463e47302.jpg

Se video: Dagsrevyens direktesending 7. januar 2011.

En sleng på glatt vinterføre førte til ulykken i Lavangsdalen i Troms fredag ettermiddag der fem personer omkom og 59 ble brakt til sykehus. Et barn under 18 år skal være blant de døde, får NRK.no opplyst fredag kveld.

– Barnet er i familie med en av de fire voksne som også er døde. 14 er under behandling ved Universitetssykehuset i Tromsø. To av de omkomne satt i en personbil, mens de tre andre satt i en minibuss, sier Kurt Pettersen, politistasjonsjef i Tromsø.

Og med dagens alvorlige ulykke er Alta IFs håndballjenter på nytt rystet av en dødsulykke.

I bussen satt ungdommene fra Alta, som skal være mellom 14 og 17 år. De var på vei til en turnering i Tromsø. De seks fremste ungdommene i bussen har fått noe kutt- og sårskader, og en av de voksne passasjerene har brukket armen.

– Jentene er i sjokk. Flere av dem får nå hjelp av kriseteamet, og noen er inne til røntgen. De har sett noe som er helt forferdelig, og de er preget av det, sier trener Rune Berg.

– De har fått nok nå

Omkom i ulykke i Lavangsdalen i Troms

Minst fem omkom i ulykken i Lavangsdalen i Troms.

Foto: Bjørnbakk, Jan-Morten / SCANPIX

Treneren sier at jentene så fem personer bli drept på nært hold.

– Det er klart at dette er en påkjenning som er veldig tøff. I tillegg så var disse jentene med da vi ble stående bak en dødsulykke på samme sted i fjor. Jeg tror de har fått nok nå, sier Berg.

– Vi får god hjelp og informasjon fra de som jobber på sykehuset, og fikk kontinuerlig informasjon fra bussen underveis. Vi fikk raskt varslet pårørende om at det ikke var noen alvorlig skadde hos oss.

Tre busser med håndballspillere kom bak denne bussen, men de skal være uskadd.

Video 0d7d4e95-4781-4284-a09c-41c3edd8012b.jpg

Video: Store redningsmannskaper rykket ut til trafikkulykken på E8 i Troms.

59 på sykehus

De 59 skadde i ulykken i dag er fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø med ambulanse og ambulansehelikopter, mens de omkomne er på ulykkesstedet.

– Av dem er 14 personer innlagt og tre operert. 33 ungdommer har vært innom for sjekk og brifing, opplyser informasjonsansvarlig Jan Fredrik Frantzen.

På Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) er det slått full katastrofealarm. Åtte kirurgiske team og fem operasjonsstuer har stått i beredskap.

Se video under: Tor Ingerbrigtsen, direktør Universitetsykehuset i Nord-Norge, frykter også at flere av deres ansatte kan være blant de omkomne i trafikkulykken i Lavangen.

Les: – En tung dag for Narvik

Video 7b387cb9-4198-43e0-a6d7-90c65e00f3b4.jpg

Se video: Dagsrevyens direkteinnslag 7. januar 2011.

Har opprettet pårørendetelefon

Statens vegvesen opplyser at det er skiltet omkjøring om Fylkesveg 294 Andersdalen.

Tromsø kommune har satt sammen kriseteam etter ulykken. Samtidig arbeider kommunen med å opprette et støttesenter for involverte og pårørende på Scandic hotell i byen. Personer fra kommunens psykososiale team vil være til stede på hotellet, og legevakta er også i beredskap.

Det er opprettet et telefonnummer for pårørende: 815 02 800.