Hopp til innhold

Fra rockerølp til gloss og glam

«The BlackSheeps» gjør sine siste forberedelser før lørdagens delfinale i Melodi Grand Prix. For to av medlemmene er dette en helt ny verden.

Blacksheeps fra MGP 2011

BlackSheeps anno 2011: Emilie Nilsen, Simon Stenvoll Pedersen, Nikolaj Nordbak Gloppen og Agnete Johnsen. Lørdag står de på scenen i Skien, med sin låt Dance Tonight.

Foto: Andersen, Aleksander / SCANPIX

– Forrige helg spilte jeg skikkelig en skikkelig rølpekonsert med mitt andre band i Vadsø. Nå er det skiftet ut med koreografi og kostymeprøver, sier bassist Nikolaj Nordbak Gloppen.

Finnmarksbandet «The BlackSheeps» er på plass i Skien, der de på lørdag skal delta i den tredje delfinalen i Melodi Grand Prix.

For to av medlemmene er dette en helt ukjent verden. Kostyme-, kamera- og koreografiprøver blir ny kost.

– For min og Simon sin del er det ganske nytt, men vi har jo heldigvis med oss to ganske erfarne jenter. Så vi prøver å henge oss på dem for å lære nye triks, sier Gloppen.

Hør en smakebit av låta under!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Varsler søksmål

Jentene han snakker om er Agnete Johnsen og Emelie Nilsen. De begynner å få solid erfaring fra glam-sirkuset, etter at de i 2008 vant MGP-junior med «Oro Jaska Beana».

Nå har jentene og bandet tatt steget opp til voksenversjonen av programmet, men opptakten har vært alt annet enn rolig.

I sommer ble to i originalbesetningen sparket fra bandet, og senere kom det inn ny bassist og trommeslager. Viktoria Eriksen og Alexander Touryguin forsvant ut, mens Nikolaj Nordbak Gloppen og Simon Stenvoll Pedersen kom inn.

I etterkant av det bitre bruddet kontaktet foreldrene til de to forhenværende medlemmene advokat, og siden den gang har advokaten raslet med søksmålssablene.

LES OGSÅ:

The Blacksheeps

Alexander (t.h) og Viktoria (nr. to fra venstre) ble i sommer sparket fra bandet.

Foto: NRK/ Eirik Sivertsen

– Mer hektisk enn MGP jr.

Senest denne uken sa jentenes advokat, Arnor B. Ilstad, til Aftenposten at han skulle levere inn en stevning i løpet av uken.

Ifølge avisen skal det være snakk om et millionkrav. Retten til å bruke bandnavnet og tapt arbeidsfortjeneste skal være argumentene bak pengekravet.

Men foreløpig ser det ikke ut til at det varslede søksmålet blir levert før The BlackSheeps entrer scenen på lørdag. Humøret til gruppa ser heller ikke ut til å ha tatt skade.

– Vi har det kjempebra, koser oss og gleder oss veldig mye til å stå på scenen i helga, sier vokalist Agnete Johnsen.

– Lydprøvene har gått veldig bra, og vi synes det høres bra ut. Det er kult, rett og slett.

Du har jo erfaring fra MPG-junior. Er det noen forskjell å skulle delta i voksenversjonen?

– Ja, det er mer hektiske dager nå i forhold til hva jeg kan huske fra MGP-junior. Vi har bare to til tre dager på å gjøre oss klar til dette, mens vi hadde en uke da vi deltok i junior.

Synger på tre språk

Vinnerlåten fra 2008,«Oro Jaska Beana», ble sunget på både norsk og samisk. Denne gangen jekkes det opp med et tredje språk. Refrenget blir på engelsk.

– Låten heter Dance Tonight, og vi vil at folk skal slå seg løs og bare danse. Det er en skikkelig gladlåt, sier Johnsen.

Det er Agnete og Emilie som har skrevet låten som skal få fart i danseskoene. I morgen brakter det hele løs, og på tampen kommer Johnsen med en siste oppfordring.

– Stem på låt nummer fem på lørdag, den er kul!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Video MGP 2011 BlackSheeps

BlackSheeps opptrer i delfinalen i Skien.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark