Hopp til innhold

Mobilnettet bedret i leteområdet

Telenor har klart å rette opp feilen i området hvor de 9 ungdommene er savnet.

Redningsaksjon Porsanger

Dårlig mobilnett har skapt problemer for redningsmannskap i området hvor 9 ungdommer er savnet. Telenor har nå rettet opp feilen i mobilnettet delvis.

Foto: Valerius Hildonen-Nilsen

Telenor har med bistand av beltevogn fra hjelpemannskaper klart å rette opp mobilproblemene i området hvor et skuterfølge på ni personer ble fast i uvær torsdag morgen.

– Vi har fått kjørt opp en entrepenørvakt med bandvogn på Jekkir, et fjell ikke langt fra Lakselv. Der fant vi en transmisjonsfeil som vi nå har rettet opp i, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

Det betyr at 13 av 18 GSM-basestasjoner som ble satt ut av uværet torsdag formiddag nå er i orden igjen.

– Dette er baser som dekker arealområdet og leteområdet etter de savnede ungdommene, sier Amundsen.

Rundt klokken 12 fredag regner Telenor med at resten av basene er inne igjen.

Dårlig mobilnett skapte problemer

Uværet ødela 18 GSM-basestasjoner i Porsanger og Lebesby, noe som gjorde at innbyggerne ble uten mobiltelefon.

– Folk i området vil oppleve sterkt redusert dekning på mobiltelefonene, sier dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen.

Samtidig har politiet i Vest-Finnmark har sammen med Røde Kors iverksatt en større redningsaksjon i Olderfjord i Porsanger etter at to skuterfølger har kjørt seg bort i uværet.

– Krisen i det hele er leteaksjonen som foregår i Porsanger. Vi vet at situasjonen med mobilnettet kompliserer ting for letemannskapene, sier dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen.

Stabssjef i Vestfinnmark politidistrikt, Terje Wikstrøm sier at situasjonen med mobilnettet skaper problemer med redningsarbeidet.

– At mobilnettet er nede gjør kommunikasjon med våre mannskaper ute i felt vanskeligere, og skaper utfordringer for oss, sier Wikstrøm til NRK.no.

Vanskelig å finne feilen

– Problemene berører alle som bor og ferdes i området. De vil oppleve redusert kapasitet på mobiltelefonene, sier Amundsen.

Amundsen forsikrer om at Telenor gjør det de kan for å rette opp feilen, men uværet skapte problemer i arbeidet.

– Først må vi få lokalisert feilen og få på plass personell - vi er i kontakt direkte med politiet som skal hjelpe oss med bandvogn dersom vi har behov for hjelp til å komme frem. Før det må vi klarlegge om vi i det hele tatt kan komme frem. Ligger problemet i en høymast som ligger høyt oppe, så blir det umulig i uværet, sier Amundsen.

Det har blåst kraftig i Olderfjord-området siden morgentimene torsdag.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark