Hopp til innhold

Fyhn sier stopp i Lavangsdalen

Politimester Truls Fyhn stopper den planlagte gjennomsnittsmålingen i Lavangsdalen, og er skeptisk til å sette ned fartsgrensa.

Truls Fyhn
Foto: Harald Albrigtsen

Bakgrunnen er at Statens vegvesen jobber med gjennomsnittsmåling i Lavangsdalen som ett av flere tiltak for å øke sikkerheten på E8 mellom Tromsø og Vollan.

Nå sier Fyhn nei til vegvesenets forslag, som innebærer at farten vil bli målt på alle kjøretøy som kjører en strekning på ti kilometer gjennom dalen.

I en høringsuttalelse påpeker Fyhn at det er politimesteren som bestemmer og regulerer bruken av Automatisk trafikkontroll.

– Etablering av gjennomsnittsmåling omfattes av foranstående instruks om ATK og man vil allerede nå orientere om at man ikke er innstilt på å medvirke til slik måling i Lavangsdalen, skriver Fyhn i et brev som Nordlys refererer.

Vil ikke senke farta

Av brevet fremkommer det ikke hvorfor politiet er skeptiske til gjennomsnittsmåling i Lavangsdalen.

Statens vegvesen vil også senke fartsgrensa mellom Seljelvnes-Tromsø ved å utradere alle 90-soner fra Laksvatn og inn til Tromsø. Fyhn er ikke tilhenger av det.

Han legger til grunn at endringen kommer som en følge av dødsulykken som krevde fem liv i januar, og viser til at ulykken ikke var forårsaket av høy fart.

Lavangsdalen har meget god veg og det er kunstig å sette ned fartsgrensen når ulykken ikke var relatert til fart. Man er ikke kjent med at andre ulykker på strekningen har vært relatert til fart, skriver Fyhn ifølge Nordlys.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark