Hopp til innhold

Én million i bot for ulovlig fiskedumping

Rederiet bak det franske fiskefartøyet «Grande Hermine» får bot på 1 million kroner for ulovlig dumping av fisk i Svalbardsonen.

Grande Hermine

«Grande Hermine» har også tidligere vært i norske politimyndigheters søkelys.

Foto: Kystverket/KV Svalbard

Inspektører fra kystvaktskipet «Svalbard» foretok onsdag i forrige uke inspeksjon av tråleren «Grande Hermine».

Tråleren drev da fiske etter torsk, hyse og steinbit mellom Spitsbergen og Bjørnøya.

– Vi gikk gjennom fangstdagbøker og sjekket det opp mot fisk som var lagret om bord. Ut fra funnene mente vi det er meget sannsynlig at det er foregått utkast av fisk, sa oberstløytnant John Espen Lien ved Forsvarets operative hovedkvarter til NTB torsdag.

Fikk 1 million i bot

«Grande Hermine» har også tidligere vært i politiets søkelys, mistenkt for brudd på norsk fiskerilovgning. Nå kan de vente seg en klekkelig bot for ulovlig dumping av fisk.

– Rederiet fikk en bot på 1 million kroner og kapteinen en bot på 30 000 kr for ulovlig dumping av fisk, sier politiadvokat Tove Wuls Nilsen ved Troms politidistrikt, til Fiskeribladet Fiskaren.

Kontrollerer området

Det er til en hver tid et norsk kystvaktskip til stede i fiskevernsonen. For tiden er det to norske og et russisk kystvaktskip som kontrollerer skip i området.

– Det er ganske stor fiskeriaktivitet i området, og Kystvakta inspiserer mange trålere. De fleste er det ikke noe galt med, sier oberstløytnant Lien til NRK.

Fiskevernsonen rundt Svalbard

Fiskerivernsonen rundt Svalbard.

Foto: NRK / NRK