Hopp til innhold

– Det må bli en spesiell valgkamp

I Storgata i Tromsø var alle partier ute lørdag, bortsett fra Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti.

Valgkampen åpnes i Tromsø

Kristin Halvorsen i Tromsø sammen med Svs ordførerkandidat Gunnhild Johansen.

Foto: Lars-Egil Mogård / Nrk

Godt vær og mye folk preget bybildet i Tromsø da SV-leder Kristin Halvorsen åpnet lokalvalgkampen i et Tromsø hvor massedrapene og terror kan få en avgjørende betydning for valgresultatet.

Vi er alle sammen preget av det som skjedde 22. juli. Men tross det skylder vi velgerne en valgkamp der det er mulig å forskjellene mellom partiene, sier Halvorsen til NRK.no.

– Ikke rart at Ap går frem

Ferske lokale meningsmålinger tyder på at sympatibølgen for Arbeiderpartiet er så stor at forspranget til den lokale alliansen av Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre nesten er spist opp. Sv selv står på stedet hvil.

– Det synes jeg ikke er noe rart. Jeg synes nesten det er rart at ikke Arbeiderpartiet har hundre prosent, sier Sv-lederen.

I Tromsø lørdag var det SVs valgkampstand som vakte størst interesse ettersom Kristin Halvorsen møtte velgerne her sammen med lokale listetopper.

Spesiell valgkamp

– Det må bli en spesiell valgkamp. Jeg tror først og fremst det vil handle om tonen. Det kommer ikke til å bli så mange sleivspark eller karakteriseringer av andre.

Halvorsen ser fram til det hun håper blir en «saklig og kunnskapsbasert» valgkamp.

– Fra SVs side er vi opptatt av å fortelle velgerne om hva vi kan tilby i lokalsamfunnene. Vi har en stor jobb å gjøre i å gjenreise tryggheten for barn og unge. Mange føler at den er angrepet etter drapene på Utøya og bomben i regjeringskvartalet, sier Halvorsen.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark