Hopp til innhold

Tviler på Vitesse-overgang

Yttergård Jenssen: – Magefølelsen min nå sier at jeg blir i TIL.

Video Tromsø forhandler med Nederlandsk klubb om Yttergård Jenssen

Ruben Yttergård Jenssen flytter trolig ikke fra Tromsø med det første.

Foto: Nyhetsspiller

Tromsø Idrettslags Ruben Yttergård Jenssen tviler på at det blir noen overgang til den nederlandske æresdivisjonsklubben Vitesse Arnhem.

Forhandlingene mellom Tromsø og Vitesse har trukket ut. Og nå tror TILs 23 år gamle landslagsspiller at han blir på Alfheim ut sesongen.

– Magefølelsen min nå sier at jeg kommer til å bli i TIL, sier Ruben Yttergård Jensen til NRK.

– Hva bygger du den følelsen på?

– Det er slik det føles akkurat nå. Det viser seg ved de fleste overganger at dersom det brukes for lang tid, så blir det ikke noe.

Snart to uker siden

Det er snart to uker siden Vitesse Arnhem la inn sitt først bud på Tromsøs midtbanespiller. Det første budet var på i underkant av 10 millioner kroner. Men etter hvert har Vitesse høynet sitt bud til rundt 10 millioner kroner.

Etter det NRK erfarer, møttes representanter for klubbene i Oslo i forbindelse med landskampen mot Tsjekkia på Ullevaal for en knapp uke siden.

Sist helg var det også kontakt mellom klubbene. Men likevel har ikke Tromsø og Vitesse klart å komme til en sluttrunde i forhandlingene.

– Det som er å si nå er at det fortsatt er en dialog mellom klubbene. Men vi i TIL føler at ballen ligger hos dem i forhold til å ta noen avgjørelser, sier sportsdirektør Morten Kræmer i TIL til NRK.

Ville til Vitesse

Ruben Yttergård Jenssen ga – etter det NRK erfarer – på et tidlig stadium i denne saken beskjed til ledelsen i TIL at han gjerne ville at denne overgangen skulle gå i orden.

Han har likevel ingen problemer med å motivere seg for videre spill i TIL-trøya.

– Det vil ikke påvirke meg i noen særlig grad. Jeg kommer til å gi hundre for TIL uansett, det er TIL som er klubben min. Så jeg har ikke noen problemer med å fortsette i TIL.

– Men hvor sterkt ønsker du en overgang til Vitesse?

– Dette var en fin mulighet for meg, det var det. Men jeg respekterer det hvis TIL sier nei.

– Hvordan synes du TIL har opptrådt i denne saken?

– Det har jeg ikke lyst å si så mye om. Det får jeg ta en vurdering av i etterkant. Det er umulig å si noe om dette nå. Jeg har pratet med TIL underveis, og det har ikke vært noen problemer der, slutter Ruben Yttergård Jenssen.

Har prøvd å få til en overgang

Ledelsen i Tromsø IL mener klubben har vært løsningsorientert i denne saken.

– Jeg føler at TIL har gjort det som er mulig å gjøre for å få til en overgang. Så mener sikkert kjøpende klubb det motsatte. Men slik vil det vel alltid være. Vi mener vi har tatt hensyn til Ruben, som har vært en lojal og god spiller for oss i mange år.

– Så det er ikke slik at dere har presset prisen såpass mye opp at dette har blitt vanskelig å få til?

– Nei, jeg tror ikke det er der det ligger, slutter Morten Kræmer.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark