Hopp til innhold

Vraker populær Frp-ordfører

I en av Fremskrittspartiets utstillingsvinduer, Nordreisa kommune i Troms, vil velgerne kaste John Karslen som ordfører.

Illustrasjon

John Karlsen risikerer å miste jobben etter åtte år som Frp-ordfører.

Foto: NRK/scanpix

I en meningsmåling i avisa Framtid i Nord får partiet en oppslutning på 20,9 prosent i Nord-Troms-kommunen. Ved valget i 2007 var tallet 49,3 prosent.

Holder resultatet til valgdagen mister Fremskrittspartiet seks av ti mandater.

I stedet blir Arbeiderpartiet valgvinner med en oppslutning på 38,3 prosent mot 22,2 prosent ved forrige valg.

Ingen slagen mann

Nordreisa-ordfører John Karlsen anser likevel ikke slaget som tapt.

– Det er greit med målinger, men det er valget som teller. Fortsatt er det slik at hver tredje velger ikke har bestemt seg. Det gir oss et greit utgangspunkt, og jeg kan love alle at vi skal stå på frem til siste slutt, sier han til Framtid i Nord.

Karlsen ble valgt som ordfører i Nordreisa i 2003. Kommunen i Nord-Troms er sammen med Os lenge blitt sett på som ettFremskrittspartiets utstillingsvindu.

– Ordfører John Karlsen har en sterk personlighet med et struttende engasjement. Han viser vår styringsevne i nord og det er viktig, sa partileder Siv Jensen ved forrige valg.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Eiendomsskatten en verkebyll

Etter åtte år med makta har Fremskrittspartiet i Nordreisa økt eiendomsskatten - mot viljen til Ap, SV og Sp.

Nordreisa-ordføreren tror en del av gallupfallet ligger her.

– Jeg forstår godt at folk stusser på at det er vi som har innført en skatt partiet vårt sentralt egentlig er i mot. Uansett hvordan vi snur og vender på det er det slik at denne skatten ville blitt innført uansett hvem som styrer. Men det var vi som måtte innføre avgiften, og da er det lett å gi oss skylda.

Skjalg Fjellheim

Politisk kommentator i NRK Troms og Finnmark, Skjalg Fjellheim.

Foto: NRK

Politisk kommentator i NRK Troms og Finnmark, Skjalg Fjellheim, mener Nordreisa-ordføreren blir straffet for brutte valgløfter.

– Han har ikke gjort det han sa han skulle gjøre – nemlig og ikke innføre eiendomsskatt. Til hans forsvar må det sies at han bare har erkjent at Fremskrittspartiets politikk ikke er enkel å gjennomføre i en nordnorsk distriktskommune, sier Fjellheim.

– I tillegg er Nordreisa kommune blant dem med høyest lånegjeld. Samtidig topper de lista over kommuner som har det høyeste avgiftsnivået. Politikere blir straffet for sånt.