Hopp til innhold

Nå blir han representant i sin fjerde kommune

Hermod Larsen (H) ser ut til å være valgt inn i kommunestyret i sin fjerde kommune.

Hermod Larsen (H)

Hermod Larsen er antakeligvis kommunestyrerepresentant i sin fjerde kommune etter årets valg. Nå er Larsen regiondirektør i Fiskeridirektoratet.

Foto: Kaspar Fuglesang

For dersom ingen kumuleringer viser seg å endre på lista til Vadsø Høyre, kan Hermod Larsen sies å ha blitt en av Norges ivrigste kommunepolitikere.

For som femtekandidat på lista er han etter all sannsynlighet valgt inn som kommunestyrerepresentant i sin fjerde kommune.

– Hvis så skulle skje er det selvfølgelig gledelig, og veldig spesielt. Jeg vil tro det er et fåtall i Norge som har sittet i fire kommunestyrer, sier Larsen til NRK.no mandag kveld.

Høyre har fått 7 representanter inn i kommunestyret i Vadsø.

Se alle resultatene fra Vadsø her!

– Jeg er en samfunnsengasjert person

Tidligere har Larsen vært ordfører i Vardø, representant i den tidligere Hammerfestkommunen Sørøysund, samt i Vågan i Nordland. Nå er det altså Vadsø som står for tur.

– Det går på at jeg er en samfunnsengasjert person, og ønsker å bidra og påvirke det som skjer i lokalmiljøet. Jeg har deltatt både i idrett og andre frivillige organisasjoner, og også brukt mye tid på politikken, forklarer han.

– Greier du å sette deg inn i lokalpolitikken på hvert sted?

– Det er ikke det vanskeligste. Vi har jo et program, og det har jeg vært med på å utarbeide. Å sette meg inn i sakene, skolesystemet og eldreomsorgen har jeg allerede gjort.

– Utålmodig sjel

Hermod Larsen

Larsen var fornøyd på Høyres valgvake mandag kveld.

Foto: Kaspar Fuglesang

Og det er ingen tvil om at Larsen gjennom mange år i flere kommunestyrer har med seg en solid bagasje.

– Jeg er en utålmodig sjel, og da jeg først startet i politikken ønsket jeg raske resultater. Det jeg nå vet er at i politikken tar ting tid. Du må kompromisse for å få flertall, og akkurat det har jeg tatt med deg.

Men Larsen tror Vadsø får æren av å bli det siste kommunestyret han sitter i.

– Nei, jeg tror jeg med sikkerhet kan si at det ikke blir et femte.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark