Hopp til innhold

Kutter i psykisk helsevern

Helse Finnmark skal redusere kostnadene med 30 millioner. Det innebærer blant annet kutt i antall sengeplasser på Klinikk for psykisk helsevern og rus.

Psykiatri

Blant avdelingene det skal kuttes i, er klinikk for psykisk helsevern og rus, hvor ti årsverk skal bort. Illustrasjonsfoto.

Foto: LARTIGUE STEPHANE / PHOTOPQR/SUD OUEST

Helse Finnmark skal redusere kostandene med 30 millioner, og foreslår å redusere med 61 årsverk før året er omme.

Kuttene skal gjennomføres ved enkelte oppsigelser, og omfordeling av ansatte, skriver Helse Finnmark i en pressemelding.

Prioriterer nye bygg

Assisterende direktør i Helse Finnmark, Hans Petter Fundingsrud

Administrerende direktør i Helse Finnmark, Hans Petter Fundingsrud, sier nedskjæringene ikke skal få konsekvenser for pasientene.

Administrerende direktør i Helse Finnmark, Hans Petter Fundingsrud sier foretaket er nødt til å redusere kostandene for å klare å holde seg til de gitte økonomiske rammene

– Vi må ha kostnadskontroll, ellers trues investeringer i nye bygg, sier Fundingsrud.

– Vil få konsekvenser for psykisk helsevern

Blant avdelingene det skal kuttes i, er klinikk for psykisk helsevern og rus, hvor ti årsverk skal bort. Syv av dem skal spares inn ved at totalt seks sengeplasser ved avdelingene i Øst-Tana og Vest-Jansnes fjernes.

Leder for Fagforbundet ved døgnavdelingen i Distriktpsykriatisk senter og også ansatt ved avdelingen i Tana, Stig Torheim ser med bekymring på reduseringen av de ansatte. Han sier nedskjæringen vil påvirke pasientene.

– Til tider har det vært rimelig fullt her, selv når det er 20 senger til rådighet. Så et kutt har noe å si , det er klart. Mange er frustrerte over dette, men vi må bare bøye oss ned og ta imot det vi får, sier Torheim.

– Har økonomiske utfordringer

Direktør Hans Petter Fundingsrud sier Helse Finnmark ikke vurderer det slik at pasienter vil merke kuttene.

– Det får ikke konsekvenser for pasientene slik vi ser det. Det har vi lagt veldig vekt på i prossessen. Vi kommer til å få utfordringer fremover når det gjelder økonomien i årene som kommer. Vi må hele tiden snu oss rundt og se på hvirdan vi forvalter de 1,3 milliardene vi har til rådighet, sier Fundingsrud.

.