Hopp til innhold

Full strid om etterlønn i Alta

Eksordfører ba om tre måneder, fikk to måneder og 1 uke etterlønn.

Geir Ove Bakken
Foto: Kai Erik Bull

Det var full strid da formannskapet i Alta skulle bestemme etterlønnen til tidligere ordfører Geir Ove Bakken.

Bakken søkte om tre måneders etterbetaling, noe som ble nedstemt av de borgerlige partiene som nå har flertall.

Det endelige vedtaket ble 2 måneder og én ukes etterlønn, noe Anita Håkegård Pedersen fra SV mener er for dårlig av kommunen.

– Vi synes der er veldig beklagelig at man ikke går for tre måneders etterlønn i forhold til han som har sittet som ordfører i ti år i Alta kommune, og vært 100 prosent frikjøpt som politiker.

To og en halv

Kommunenes Sentralforbund (KS) anbefaler etterlønn i to og en halv måned for avgåtte ordførere som har en jobb å gå tilbake til. For dem som ikke har det, anbefaler KS tre måneders etterlønn.

Formannskapet i Alta bestemte at Geir Ove Bakken ikke får mer enn halvannen, selv om han nå står uten jobb.

– Som en ordfører som har sittet så lenge, trenger han litt tid på seg for å finne jobb. Han har ikke kunnet oppdatere seg på jobbmarkedet. Som en verdig arbeidsgiver som Alta kommune er, så burde man fulgt det som KS anbefaler, sier Håkegård Pedersen.

– Mer lønn vil gå ut over innbyggerne

Varaordfører Ronny Berg fra Frp mener derimot at reglementet er fulgt, og at mer lønn til Bakken, vil gå ut over kommunens innbyggere

– Vi forholder oss også til reglementet som er vedtatt av kommunestyret. Der står det at man skal ha etterlønn ut valgåret, og det har alle fått. Det er snakk om skattepengene til innbyggerne i Alta kommune, og vi har valgt å prioritere å si at vi ønsker ikke å gi etterlønn.

Berg sier at samme linje vil gjelde det nåværende kommunestyret når det spørsmålet måtte komme opp.