Hopp til innhold

Drap i Honningsvåg

21-åring stukket til døde. 24-åring pågrepet.

Drap i Honningsvåg

Drapet skjedde midt i sentrum av Honningsvåg.

Foto: Hilde Wøhni Joakimsen

21 år gamle Simon Johan Jensen fra Meistervik i Balsfjord ble søndag morgen drept med kniv i Honningsvåg.

En 24 år gammel mann fra Nordkapp kommune er nå siktet for drapet, opplyser politiet.

Fant Balsfjordmannen livløs

Vi fikk melding om drapet via telefon klokka 0545. Meldingen gikk ut på at én person var stukket med kniv og at man trengte hjelp fra politi og ambulanse, sier konstituert politimester i Vest-Finnmark, Morten Daae, til NRK.

Da politi og ambulanse kom fram til stedet, fant de en mann liggende livløs utenfor et hus. Det ble umiddelbart satt i gang gjenoppliving, men kort tid etter ble mannen erklært død. Den døde var 21 år gamle Simon Johan Jensen.

Drap i Honningsvåg

Etterforskere fra Kripos bistår det lokale politiet.

Foto: Hilde Wøhni Joakimsen

Privatfest i forkant

Det skal ha vært en privatfest i huset i forkant av drapet. Politiet vil ellers ikke si noe om motivet, om de to kjente hverandre eller om det var vitner til det som skjedde. Politiet vil heller ikke kommentere om den siktede har erkjent drapet.

– Årsaken er at vi så vidt har fått startet etterforskningen, sier Morten Daae.

Drap Honningsvåg

Huset der drapet skjedde er nå sperret av.

Foto: Hilde Wøhni Joakimsen

Den siktede 24-åringen er kjørt til politistasjonen i Hammerfest.

Det blir startet avhør av siktede i løpet av søndagskvelden, og han blir fremstilt for varetektsfengsling mandag, sier Daae til NRK.

Kripos på vei

Politiet i Honningsvåg har fått bistand av to tjenestemenn fra politiet i Alta. De er i gang med etterforskning og avhør av eventuelle vitner.

– I tillegg bidrar Kripos med tre etterforskere som vil ankomme Honningsvåg i løpet av kvelden, men det er meldt dårlig vær, så vi får håpe at de kommer fram, sier Morten Daae til NRK.

Forferdelig hendelse

Huset der drapet skjedde, ligger midt i Honningsvåg sentrum og er nærmeste nabo til Honningsvåg skole. Huset er nå sperret av.

Ann Karin Olsen er en av naboene til huset der drapet skjedde. Hun hørte ikke noe bråk i natt, og ble først oppmerksom på hva som hadde skjedd senere på morgenkvisten.

Det er helt forferdelig, spesielt siden det har skjedd i nabolaget til meg og mine barn, sier Olsen til NRK.