Hopp til innhold

Skjøt med hagle på fest - pågrepet etter væpnet politiaksjon mot hytte

En mann avfyrte i morges flere skudd med hagle utenfor en hjemmefest i Havøysund, før han deretter la på rømmen i en sjark. Politiet har nå pågrepet mannen etter å ha gasset han ut av ei hytte.

Politiaksjon i Kullfjorden

Her er hytta der politiet aksjonerte søndag ettermiddag.

Foto: Øyvind Hansen

– Mannen ble pågrepet klokken 14.42. Innsatsstyrken brukte tåregass for å få mannen ut av hytta, sier operasjonsleder i Vestfinnmark politidistrikt, Eirin Hansen Abuukar.

Ifølge operasjonslederen kom ingen til skade i den væpnede aksjonen, verken politi eller gjerningsmann.

Pågripelsen kommer etter en politijakt som har pågått siden tidlig i dag morges.

Mannen ble til slutt pågrepet i ei hytte i den avsidesliggende Kullfjorden i Måsøy kommune i Finnmark, etter at tidligere i dag la på rømmen i en sjark etter en skyteepisode.

Skjøt med hagle på fest

Det var klokken 06.00 i morges at politiet fikk melding om at en mann som var bortvist fra en hjemmefest hadde begynt å oppføre seg truende.

– Han hadde kommet med trusler. Det var blant annet snakk om å sende hunder på resten av festdeltakerne. Like etterpå hadde han ringt på nytt og sagt at han hadde ladet våpen og at de måtte passe seg, sa Tommy Flåten, operasjonsleder i Vestfinnmark politidistrikt tidlig i morges.

Rykket ut bevæpnet

Politiet fikk deretter melding om at det var blitt løsnet flere skudd med hagle utenfor huset der festen fant sted, uten at det kom inn meldinger om skader.

Politiet rykket bevæpnet ut til adressen, men da de ankom stedet var gjerningsmannen borte.

– Vitner sa at han hadde dratt til havs i sjarken sin. På vei ut hadde han fortsatt å avfyre skudd, sier operasjonslederen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ligger på avstand

Rundt 08.30 lokaliserte politiet båten til en avsidesliggende del av Kullfjorden utenfor Havøysund, og lå lenge på trygg avstand.

Politiet hadde da kontakt med mannen per telefon, men ble avbrutt, og fikk siden ingen kontakt.

Mannen i 40-årene kjørte etter hvert sjarken opp på land, og tok seg inn i ei hytte.

Politiet ventet lenge på spesialmannskaper før de kunne gjennomføre aksjonen, der mannen til slutt ble pågrepet ved bruk av tåregass.


Flere nyheter fra Troms og Finnmark