Hopp til innhold

Tromsø må kutte 48 millioner kroner

Tromsø kommune må kutte driftsbudsjettet med opp mot 48 millioner kroner i 2012.

Tromsø vokser mest i nord

Tromsø kommune kan få 48 millioner mindre å rutte med på grunn av

Foto: Tor Richardsen / Scanpix

Årsaken er usikkerhet rundt årets aksjeutbytte i Troms Kraft, skriver kommunen i en pressemelding.

– Vi vet ennå ikke om det blir utbytte og eventuelt hvor stort dette blir, men signalene vi har fra Troms Kraft er at det ikke blir like stort som forutsatt da vi vedtok budsjettet like før jul. I arbeidet vi starter nå må vi ta høyde for at vi ikke får utbytte i det hele tatt, sier byrådsleder Øyvind Hilmarsen.

I et eiermøte med Troms Kraft fikk Hilmarsen vite at aksjeutbyttet fra selskapet kan bli alt fra null til de 48 millionene kommunen har budsjettert med.

Underslo 1,5 milliarder

Troms Kraft har kommet i økonomiske problemer etter at det ble kjent at det svenske datterselskapet Kraft og Kultur hadde ført 1,5 milliarder for mye i inntekter.

Kommunen har nå startet arbeidet en fullstendig gjennomgang av driften i kommunen.

Målet med arbeidet er å se hvor i kommunen de kan kutte. Jobben vil være ferdigstilt i slutten av mars. Da vil de også få vite akkurat hvor mye de må kutte.

– En stor utfordring

Tiltakene i kommunen skal basere seg på bedre samordning og organisering av tjenester, å sette bort noen oppgaver og å sette lovpålagte og ikke lovpålagte oppgaver mot hverandre, skriver kommunen.

– Dette er en stor utfordring for hele kommunen. Vi går derfor inn på alle sektorer og må kutte, redusere og effektivisere for å nå målet, sier Hilmarsen til NRK.

Han utelukker ikke at det kan bli aktuelt å kutte antall ansatte i kommunen, men ser de har et godt omstillingsreglement som tar vare på ansatte.

I går ble alle tillitsvalgte i kommunen informert. I dag morges fikk enhetslederne i kommunen vite om underskuddet.

Budsjettkuttet skal behandles i byrådet i april, og vedtas i kommunestyret i mai.