Hopp til innhold

Frykter de gjorde unødvendige kutt i Alta kommune

I dag legger rådmannen i Alta kommune fram et positivt regnskap for året som gikk. Tidligere ordfører i Alta, Geir Ove Bakken, frykter at de gjorde store kutt i Alta for ingenting.

Geir Ove Bakken

Det positive resultatet overrasker tidligere ordfører Geir-Ove Bakken. Han frykter nå at de gjorde store kutt i 2011 for ingenting.

Foto: Kai Erik Bull

– Vi kommer til å legge fram et bra resultat, som vi er godt fornøyd med ut ifra de forutsetningene vi gikk inn med i 2011, sier rådmann i Alta kommune, Bjørn-Atle Hansen.

Ifølge ham selv så har ikke revisjonen fått oversendt regnskapet for 2011, noe loven setter som krav før tallene kan offentliggjøres.

Han innrømmer derimot at grepene som har blitt gjort i 2011 har sørget for et betydelig overskudd.

– Ja, det har vært gjort en ordentlig dugnad i 2011. Dermed har vi snudd en negativ utvikling til et positivt resultat, sier han.

Overskudd på 30 millioner kroner

Bjørn Atle Hansen

Rådmann i Alta kommune Bjørn-Atle Hansen.

Ifølge Altaposten skal kommunen nå gå i cirka 30 millioner kroner i pluss.

Det positive resultatet overrasker tidligere ordfører Geir-Ove Bakken. Han frykter nå at de gjorde store kutt i 2011 for ingenting.

– Arbeiderpartiet og SV tok ansvar for kommuneøkonomien i Alta og vi har beveget oss fra minus 30 millioner til kanskje pluss 30 millioner kroner. Da tenker jeg at det har blitt gjort vedtak som har vært unødvendig, sier han.

– Kunne tjenester vært spart hvis dere hadde visst bedre?

– Det er den ene tingen jeg lurer på, den andre tingen er at vi i juni 2011 fattet vedtak på konkrete skolenedleggelser, spørsmålet er om dette var nødvendig å gjøre, sier han.

Spent på rådmannens framlegg

Rådmann i kommunen Bjørn-Atle Hansen har ingen kommentar til eventuell kritikk mot administrasjonen for å overdrevet de negative økonomiske utsiktene for Alta kommune i forkant av valgkampen.

Den tidligere ordføreren sier han er spent på hva rådmannen vil legge fram denne onsdagen.

– Nei, jeg er spent på hva rådmannen vil svare i løpet av dagen, og så skal vi diskutere det i formannskapet. Men det er fint hvis vi har 30 millioner kroner i pluss, sier Bakken.