Hopp til innhold

– Sjåføren sovnet bak rattet

Passasjerene fryktet for livet under en hasardiøs busstur til Murmansk. Nå advarer Nordkyn utvikling mot å reise med det russiske busselskapet.

Buss Murmansk

Delegasjonen fra Finnmark opplevde turen i denne bussen som livsfarlig.

Foto: privat

En tur med minibuss til og fra Murmansk nylig opplevdes som livsfarlig for passasjerene. Delegasjonen fra Nordkyn utvikling, havneforetaket samt et privat selskap skulle på havnemessa i Murmansk.

Bussbilletter var kjøpt inn hos et reiseselskap i Finnmark, som videre hadde hyret en russisk sjåfør og buss.

Stein Arild Olaussen var blant de som satt om bord.

– Vi ble plassert inn i en gammel Mercedes sprinter. Det var vanskelig å få på seg sikkerhetsbeltene, og sjåføren kjørte usedvanlig fort, sier Olaussen.

Stein Arild Olaussen

Stein Arild Olaussen og de andre passasjerene ba sjåføren om å roe seg ned.

Foto: Privat
– Sovnet bak rattet

Olaussen og de andre passasjerene ba sjåføren om å roe seg ned, særlig etter at han gjorde en hasardiøs forbikjøring der de. ble veldig redde. På returen ble opplevelsen enda verre. En sløv sjåfør var blant det de reagerte på.

– Det kunne virke som sjåføren sovnet bak rattet. Han kom over i motsatt kjørefelt i en sving, og til vår store forskrekkelse så kom det en buss imot.

– Vi var ett sekund fra å frontkollidere. Hadde det skjedd, så hadde ingen av de elleve som satt i bussen overlevd, sier Olaussen.

Etter at passasjerene ropte, reagerte sjåføren, og la seg tilbake i rett felt. Den motgående bussen hadde lagt seg over for å unngå en krasj, men rakk så vidt å svinge tilbake.

Revurderer samarbeidet

Stein Arild Olaussen i Nordkyn utvikling kjøpte billetter gjennom Pasvik turist. De venter på svar fra selskapet Sputnik, men sier de vil revurdere sitt samarbeid med dem, sier Monika Raab i Pasvik Turist.

– Er det slik som kunden beskriver, og det tviler jeg ikke på, så er det mulig at vi vil vurdere å avslutte samarbeidet.