Hopp til innhold

Tenåring skadd i skuterulykke - var på rømmen fra politiet

Tilstanden er fortsatt alvorlig for gutten som ble skadd mens han og to kamerater var på rømmen fra politiet i Varanger.

Politi

Store politistyrker har jaktet på tenåringsguttene i Øst-Finnmark.

Foto: Arnstein Jensen / NRK

Etter å ha lekt katt og mus med politiet i halvannet døgn , ringte guttene selv til politiet torsdag ettermiddag.

Den ene av dem hadde da pådratt seg skader i et uhell på snøskuter. Gutten, som klaget over smerter i nakken, ble fraktet med helikopter til sykehuset i Kirkenes.

– Tilstanden er fortsatt alvorlig men stabil for gutten, opplyser kommunikasjonssjef i Helse Finnmark, Ivar Greiner fredag morgen.

Fikk nødtelefon fra guttene

De tre tenåringsguttene er kjenninger av politiet, og varpå rømmen med snøskuter. De hadde bokstavelig talt lekt katt og mus med politiet.

Torsdag kveld skjedde det en dramatisk vending i saken:

Klokka 17.45 torsdag fikk politiet inn melding på nødnummeret fra guttene.

– De melder fra at en av de involverte har kjørt utfor en skrent med snøskuter og skadet nakken. De to andre var bekymret for kameraten sin og kontaktet derfor politiet. Ungdommene kunne ikke oppgi eksakt posisjon for skadested, men at det var langt fra vei, og at de trenger bistand til å frakte den skadede til legehjelp, opplyser stabssjef Lars Blix Olsen ved Østfinnmark politidistrikt til NRK.

Politi

Politiet har blant annet brukt snøskutere i letingen etter guttene.

Foto: Arnstein Jensen / NRK

Truet hytteeier med hagle

Ungdommene har gjort flere innbrudd i hytter i Øst-Finnmark, og har blant annet truet en hytteeier med hagle.

Mannskap fra reinpolitiet var i området og startet leting etter skadestedet. Et Sea King-redningshelikopter ble varslet og sendt til stedet.

– Klokka 19.00 ble to av de tre ungdommene lokalisert i en hytte de hadde tatt seg inn i Øvre Flintelv - ikke langt fra Vadsø. En av ungdommene lå skadet i hytta. Sea-Kingen landet kort tid etter og fraktet gutten ut av området og til sykehuset i Kirkenes. Det er for tidlig å si noe om guttens tilstand, men han hadde store smerter i nakkeregionen. Den tredje ungdommen hadde forlatt hytta med snøskuter tidligere på ettermiddagen, opplyser Blix Olsen videre.

Siste meldte seg til slutt

Store politistyrker har det siste døgnet lette etter ungdommene. Politiet anså ungdommen som farlig, og var derfor utrustet med håndvåpen, automatvåpen, hjelm, skjold og skuddsikre vester.

Straks etter at de to første ungdommene ble hentet, meldte den siste seg til politiets operasjonssentral. Politiet møtte den savnede og ga han nødvendig hjelp.

– Vi er utrolig glad for at dene hendelsen fikk god utgang, og at vi nå kan gi dem den bistand de måtte trenge, sier stabssjefen.

Kart
Foto: NRK

Flere nyheter fra Troms og Finnmark