Hopp til innhold

Byttet favorittspiller i svevet

Høgli spøker om taklingen som fikk hele Ullevoll til å bue på Steven Gerrard, men innrømte bekymring. – Da jeg så taklingen etterkant er det en skummel takling som minst er et gult kort, sier han.

Gerrard og Høgli

I lufta var ikke Liverpool-kaptein Steven Gerrard en favoritt lengre og Manchester United ble Høglis nye favorittlag. På bakkekontakt endret han imidlertig tanken.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

Like før pause i kampen mellom Norge og England i går kastet England-kaptein og Liverpool-stjerne Steven Gerrard seg inn i en takling mot Tom Høgli med knottene først.

Gerrads knotter smalt inn ankelen på Høgli. Norges høyreback fløy opp i luften og gikk rett i bakken. Han måtte byttes ut etter taklingen til store reaksjoner på tribunen og Norges benk.

– Tom kunne blitt fotballinvalid. Karrieren kunne vært ødelagt, sier en tydelig irritert og oppgitt landslagslege Tor Einar Andresen til NRK.no etterlørdagens landskamp.

Midlertidig man (a) u

Gerrard og Høgli

Mens Høgli ligger ned bedyrer Steven Gerrard sin uskyld. Landslagslegen mente at karrieren til Høgli kunne har røket her.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Jeg ble nok Manchester United supporter i lufta, men ombestemte meg i lufta spøker Høgli, som har Liverpool-spilleren som en av sine favorittspillere.

Da hendelsen skjedde gikk det så fort at han ikke fikk tenkt så mye, men i ettertid er han glad det ikke ble beinbrudd eller det som verre er.

– Da jeg så taklingen etterkant er det en skummel takling som minst er et gult kort. Men sånn er det i internasjonal fotball, sier han.

Kanskje Kroatia-klar

For å være på den sikre siden har landslagstrener Egil Drillo Olsen hentet inn en erstatter etter Høglis møte med Gerrards knotter.

Lars Christopher Vilsvik fra Strømsgodset i landslagstroppen til privatlandskampen mot Kroatia på Ullevaal stadion 2. juni.

– Det er blødning og veskeansamling, men jeg skal prøve å bli klar til kampen, selv om det skal godt gjøres. Jeg er nok ute i minst noen dager framover, sier Høgli.