Hopp til innhold

Ny produsent for Riddu Riđđu

Jobben som ny produsent for Riddu Riđđu-festivalen, gir Rita Mienna muligheten til å flytte hjem til Kåfjord.

Apning4

Riddu Riđđu arrangeres i Manndalen i Kåfjord, her fra åpningen av fjorårets festival.

Foto: Torill Ustad Stav / NRK

Rita Mienna

Rita Mienna fra Kåfjord blir ny produsent på Riddu Riđđu.

Foto: Privat

– Etter noen år langt hjemmefra, har jeg blitt mer bevisst min tilhørighet, spesielt i forhold til min samiske identitet. Det skal også bli godt å flytte nærmere familien, naturen og venner, sier Rita Mienna i en pressemelding fra Riddu Riđđu-festivalen.

Etter å ha bodd mange år i Bø i Telemark flytter hun nå hjem til Kåfjord for å starte på jobben som produsent for festivalen.

Godt fornøyd festivalleder

Mienna tar over etter Christina Hætta, som slutter i produsentjobben etter årets festival. Da har hun hatt jobben i fire år. Mienna skal få opplæring under årets festival.

Det var ni søkere til jobben, flere av dem godt kvalifiserte, og festivalleder Kirsti Lervoll er fornøyd med ansettelsen hun har gjort.

– Vi er godt fornøyde med at Rita Mienna takket ja til jobben. Hun har både formell utdanning og lang erfaring med å produsere festivaler. I tillegg har hun samisk bakgrunn, noe som er bonus til alt det andre hun tar med seg inn i jobben, sier Lervoll.

Har forhold til festivalen

Selv tente Mienna på jobben, fordi den kombinerer to viktige aspekter i livet hennes, festival og identitet.

– Riddu Riđđu er en viktig festival som jeg har hatt et forhold til i mange år, da mest på utsiden. Jeg er takknemlig for å ha fått jobben, og gleder meg til å møte staben og se festivalen fra innsiden, sier Rita Mienna.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark