Hopp til innhold

Selger gateavis om jobbing

Næringslivet i Tromsø må ta ansvar og skaffe arbeid til tiggerne, mener NHO.

Romfolket i Tromsø selger gateaviser

Reporter: Margot Dyrstad Foto/redigering: Torbjørn Krane

Tiggerne fra Romania er godt synlig i gaten i Tromsø

Nå er det ikke bare penger romfolket ber om, de deler også ut ei ny gateavis som skriver om deres ønske om å få en jobb i byen.

– Nei, vi har ikke fått konkurranse. Vi anser dette som et fint supplement. Det verste vi kan gjøre er å sette to svake grupper opp mot hverandre. Vi ønsker dette bidraget hjertelig velkommen, sier redaktør i gatemagasinet Virkelig, Eirik Junge Eliassen, til NRK.

– De snylter ikke på samfunnet

Eirik Junge Eliassen

Eirik Junge Eliassen, redaktør i gatemagasinet Virkelig.

Foto: Torbjørn Krane / NRK

Og den nye avisa vekker interesse.

– Jobb er løsningen. Jeg tror det er utrolig viktig å formidle at det er jobb de virkelig er ute etter. At de ikke er ute etter å snylte på samfunnet, forteller rådgiver Kjell Kolbeinsen.

Nå vil næringslivet engasjere seg, her er jobber nok mener NHO.

– Det kommer litt an på hva de er kvalifisert til, men det finnes jobber til alle. Så her må vi tilpasse slik at de kan få en jobbmulighet, sier Knut Wilhelmsen i NHO Tromsø.

– Man skal behandle mennesker som mennesker

Per Oscar Kjølaas, biskop i Nord-Hålogaland

Per Oscar Kjølaas, biskop i Nord-Hålogaland

Foto: Torbjørn Krane / NRK

Biskopen i Nord-Hålogaland tror det blir flere og flere som kommer hit fra Romania, og i tillegg til jobb ber han også om respekt for romfolket

– Vi bør ta imot dem med respekt, slik vi bør gjøre med alle mennesker. Det hører hjemme hos ethvert barns barnelærdom, uansett livssyn man har. Det betyr ikke at man skal være dumsnill, men det betyr at man skal behandle mennesker som mennesker, sier Per Oscar Kjølaas, som er biskop i Nord-Hålogaland.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark