Hopp til innhold

– Her må det bygges boliger

Boligutbygging i grønt- og friluftsområder er eneste løsning på boligkrisen i Tromsø, mener entreprenør.

Bygging i friluftsområder Tromsø

Video: Entrepenør mener friluftsområder på Tromsøya bør bygges ut.

I Tromsø er boligmarkedet tøffere enn noensinne, og det bygges lite boliger. likevel er det flere grønt og friluftsområder på Tromsøya som står ubrukt.

Disse kunne vært brukt til boligutbygging, mener Stig Tore Johnsen, som er distriktssjef hos en av de største byggselskapene i Tromsø.

– Vi ser at det er flere områder på Tromsøya som hadde tålt boligbygging. Dette er attraktive områder, hvor infrastrukturen er tilrettelagt både med vei, skoler og bussforbindelser. Her kunne vi bygd boliger til barnefamilier for en ok pris, sier Johnsen.

– Uaktuelt

Byrådsleder Øyvind Hilmarsen sier det er uaktuelt å bruke friluftsområder for å løse boligkrisen.

– Tromsø kommune har ferdig regulert over 2.600 boenheter. Så for entreprenørene så er det egentlig bare å sette i gang å bygge på de regulerte tomtene. Jeg oppfordrer dem til å sette i gang, nå som renta er lav og det er gode muligheter for boligbygging.

– Ikke nok tomter

Distriktssjefen i PEAB Nord-Norge mener likevel mangel på regulerte tomter er en begrensende faktor for boligutbygginga i byen.

– Det er for lite regulerte tomter i forhold til den typer boliger som etterspørres, og prisen folk er villige til å betale, sier Johnsen.