Hopp til innhold

– Så nærme russergrensa at det er uunngåelig

– «Krokodil» vil bli spredt til resten av landet, sier gatemagasinredaktør som kjenner narkotikamiljøet godt. Han tror Tromsø kan bli narkotikahovedstad for det kjøttetende dopet fremover.

Krokadil dopet føtter

Føttene til en bruker av stoffet «Krokodil». Dopet har fått navnet fordi det gir krokodillelignende hud etter bruk.

Foto: Skjermdump YouTube

Itromsø skrev i går om det kjøttetende dopet «Krokodil» som er blitt påvist i Tromsø. Dopet har ikke tidligere vært i Norge, men kan fort bli spredt fra Tromsø i tiden som kommer.

– Dopet kom til Tromsø for et år siden, men er vanskelig å spore. Framover vil Tromsø distribuere stoffet til resten av landet, og bli narkotikahovedstaden for «Krokodil» i Norge. Byen ligger så nærme grensen til Russland at det vil bli lett å frakte det hit, så det er nok uunngåelig, sier Eirik Junge Eliassen som er redaktør i gatemagasinet «Virkelig».

Spiser opp huden

Dopet har sin opprinnelse i Russland og brukes istedenfor heroin som er vanskelig å skaffe der. Nettavisen har en video av problematikken på sin nettside.

«Krokodil» har fått navnet sitt fordi det lager store skader på huden, som kan sprekke opp og falle av. Muskelvev blir ødelagt og amputasjon er ikke uvanlig. Levetiden for brukerne er kun mellom et og to år.

– De tar hva som helst fordi de er alvorlig syk og klarer ikke å tenke på konsekvensene, sier Eliassen, som er bekymret for rusmisbrukerne fremover.

Politiet lover kamp

Krokodil dopet fingre

Hender og føtter kan bli amputert etter korttidsbruk av stoffet.

Foto: Skjermdump YouTube

«Krokodil» er gatenavnet for desomorfin og er en blanding av smertestillende legemidler og flere ulike kjemikalier.

– Det kan være at vi har gjort beslag av «Krokodil», men siden det er sammensatt av mange kjemikalier, viste analysen muligens et annet stoff. Nå driver vi med ekstra etterforskning for å avdekke eventuelle hull, sier konstituert politimester i Tromsø Lysnes til iTromsø.

.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark