Hopp til innhold

Fortsatt ingen spor etter Verena

Søndag kveld hadde letemannskapene fortsatt ikke sett spor etter den savnede Verena Stampfli. Men et nytt tips har bekreftet at hun var på vei til Skarvassbu.

Verena Stampfli

Sveitsiske Verena Stampfly har vært savnet fra Tromsø siden 9. august.

Foto: Politiet

Fredag kveld avsluttet letemannskapene søket etter den savnede Verena Stampfli, fortsatt uten hell.

– Vi har fortsatt og letet i de områdene vi ikke ble ferdige med på fredag og lørdag. Men vi har ikke fått søkt i så stort område som vi håpet på i løpet av søndag, forteller politiets innsatsleder Morten Renland.

Krever mye energi

Området letemannskapene søker i ligger langt inn på fjellet, dermed krever det store mengder energi å komme seg inn i søksområdet.

Derfor tar de en hviledag på fredag.

Nytt tips

Politiet fikk lørdag kveld et nytt tips som bekreftet at den savnede var på vei mot Skarvassbu. En mann bosatt i Oslo var på ferie i området. Der traff han på det som høyst sannsynlig var den savnede sveitsiske kvinnen.

– Så søndag har vi søkt mer i området rundt Skarvassbu, samt at vi også har søkt i området rundt Ramfjorden og opp mot Storfossbotn, i tilfelle hun har tatt feil vei, sier Renland.

Vil prøve å få helikopter

Nå vil politiet forsøke å få ordnet helikopter slik at transporten inn til søksområdet skal bli lettere de neste dagene.

– Men fordi det er et søk etter en antatt omkommet person, er det litt andre krav til bruk av helikopter. Det er noe av det vi skal undersøke videre i morgen, sier Renland.